Регистрация

Внимание! Високи такси в мрежата на биткойн

Внимание! Високи такси в мрежата на биткойн

Здравейте, приятели!

Чувстваме се длъжни да напишем тази статия, защото голяма част от вас не пресмятат каква ще бъде таксата за изпращане на закупените коини към техния уолет и в последствие се виждат неприятно изненадани от това, че са загубили голяма част от стойността на парите си.

Затова искаме да предупредим всички, че към момента не е изгодно да се правят поръчки за 100,200-500 лв. за покупка на биткойн.

Защо да не купуваме биткойн за 100 лв.?

Ами в момента таксата, за да ги изпратим към вас, ще бъде около 80 лв.... Причините затова са много, може да проследите в сайтовете за крипто новини какво я причинява.

Сами може да сметнете, че ако закупите биткойн за 100 лв, то на момента ще загубите 80 лв. в такса.

Това е т.нар. миньорска такса и тя се заплаща, за да може коините, които сте закупили, да стигнат от нашия портфейл във вашия. Тя е нужна, за да се завери транзакцията в блокчейна на биткойн.

Естествено няма как ние да я покрием, защото от поръчка за 100 лв., комисионната, която ние получаваме, е около 2 лв. Като сложим кешбека и разходите за нашата дейност, може да си представите какво остава :)

Поръчките в Altcoins.bg са максимално прозрачни и всички такси са описани и налични да се видят по всяко време в разбивката на вашата поръчка, но много хора го пропускат като информация. Затова сметнахме, че е нужно да ги обясним и да обърнем специално внимание на това още веднъж, за да не позволим да загубите парите си.

Миньорската такса е описана и видна в полето "Преглед на поръчката" точно преди да регистрирате вашата поръчка за покупка на коя да е криптовалута. То изглежда така:

Както виждате, самото поле "Такса за крипто транзакция" е направено на линк, в който може да видите каква е таксата за верифициране на транзакциите в блокчейна на всяка валута, която предлагаме.

В имейла за завършена поръчка също имате подробна разбивка колко сатошита сте закупили, при каква единична цена за биткойн, колко е таксата за транзакцията и т.н. Там може да видите и линк към транзакцията, която сме направили към вас. Много лесно може да проверите, че ние действително плащаме тези космически такси, за да изпратим коините и не се опитваме просто да спечелим едни бързи пари... Това никога не е било и няма да бъде наша цел. Мисията на Altcoins.bg е да помага и да заобикаля определени "забрани" вместо вас.

На снимката по-долу е извадка от таксата на една транзакция, която сме направили към клиент по време на писане на статията (20.04.2021 г.)

Какво да направим, ако все пак искаме да купим биткойн?

За да заобиколите тази огромна такса на блокчейна на биткойн, може да закупите от нас някоя валута с малка такса за транзакцията (например Лайткойн, Стелар, Кардано, дори USDT), да ни дадете уолет, по който да ви ги изпратим в някоя борса (например Бинанс) и там да обърнете чрез опцията "Trade" тази валута за Биткойн.  Пълно ръководство може да видите на всяка една борса. Ето още веднъж линк към статията с таксите за транзакция във всеки блокчейн:

Такса за изпращане на закупени коини от Altcoins.bg към ваш портфейл

 

Искам да закупя биткойн за по-голяма сума?

Няма проблем! Таксата за заверяване на транзакцията в блокчейна не зависи от сумата, която прехвърляме, така че тя е еднаква за поръчка от 100 лв. и 10,000 лв.. Ако сте ок с тази такса в момента, няма никакъв проблем да закупите биткойн директно. Описаната по-горе информация е валидна към момента на писане на статията (20.04.2021 г.) и е просто препоръка към хората, които искат за закупят биткойн за 100-200 лв.

Пожелаваме ви успех!

 

Edit: Към 26.04.2021 г. ситуацията се нормализира и таксите се върнаха към стандартните си нива - около 0.0004 бтц. Изобщо не е малко и отново не си струва поръчка от 100 лв., но всеки решава за себе си.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога