Регистрация

Как да купя криптовалута с Altcoins.bg?

Пълна инструкция може да видите във видеото или статията малко по-долу.

 

Ако все още не сте разбрали, ето как да създадете крипто портфейл, по който да получите коините от поръчката при нас:

 

След като видите инструкцията как да създадете поръчка за покупка, може да погледнете и видеото "Къде ще получа закупените от мен коини в Altcoins.bg"

 

Започнете оттук с избора на валута

Първата стъпка е да изберете валутата, която искате да закупите от Altcoins.bg. След това натиснете синия бутон КУПИ непосредствено до нея.

 

 

Заявете стойност на покупката

 

Изберете желаната от вас сума от предложените фиксирани стойности или въведете ръчно. 

 

При ръчно въвеждане, в лявата страна се въвежда сумата в лв., а вдясно точно количество коини. Което и поле да попълните, другото ще се преизчисли автоматично.

 

Изберете метод на плащане

 

 

Банковият превод към момента е най-евтината опция за покупка на криптовалути. Ако правите плащането към нас през онлайн банкиране, което силно препоръчваме при този метод на плащане, транзакцията ще ви струва спрямо тарифата на банката или средно около 1 лв. Преди да направите плащането обаче, е хубаво да прочетете кога се обработват междубанковите преводи Бисера, за да имате представа в колко часа ще получим плащането по поръчката Ви. Имайте предвид, че информацията от горния линк е ориентировъчна и всяка банка обработва плащанията със закъснение от поне 30 мин. спрямо описаните там часове.

Банковият превод е евтин, но често бавен и проблемен метод за покупка на криптовалути. Бавен е, тъй като транзакцията отнема средно няколко часа, а цените на криптовалутите се променят няколко пъти в минута. Случва се, докато получим Вашето плащане, цената доста да се е променила.

Имайте предвид, че цената в поръчката ви, независимо от метода, се актуализира към момента на получаване на вашето плащане по нашите сметки.

 

Кеш Терминал е следващият по изгода метод, като тук допълнителната такса е 1.2% от стойността на Вашата поръчка. Тази такса е на Кеш Терминал за извършване на услугата през тяхната платформа и се взема от сумата на поръчката Ви. За сметка на малко по-високата такса обаче, тук Вашите данни не се проверяват и този метод Ви гарантира по-голяма конфиденциалност на инвестициите. Все пак не забравяйте, че всеки доход извън трудово правоотношение, трябва да се декларира по закон.

Изипей са първия партньор, с който започнахме работа и с когото и до днес не сме имали проблеми. Таксата за покупка на криптовалута през тях е най-висока - 1.9% от стойността на поръчката. Те се приспадат от  сумата, за която сте избрали да закупите коини. Срещу тях обаче получавате възможността с 10-цифрен код да платите на всяка тяхна собствена каса или с банкова карта на банкомат през услугата bPay.

Трябва да знаете, че от известно време плащанията за покупка на криптовалути могат да се правят само на собствени каси на Изипей, при франчайз партньори излиза грешка от сорта на "Неразрешен търговец". Не се стряскайте, това не се отнася за нас, просто на конкретния партньор не е разрешено да работи с нас като крипто търговец.

За да не се разхождате излишно, следвайте инструкциите, които ще намерите в прозореца на вашата поръчка или на имейла за потвърждение, който сме Ви изпратили. За да се възползвате от покупка на валута с банкова карта, отидете на някой банкомат и изберете услугата bPay (имайте в предвид, че не всички банкомати поддържат тази функционалност. Може да ги потърсите лесно в Google по "b-pay банкомати в .....вашият град....). В полето код на търговец трябва да се въведе 60000, а след това 10- цифреният код за Изипей, който сте получили от нас. Това е!

Ако искате да спестите пари от таксата за превод на каса на Изипей, може да прочетете нашия Лайв хак: Банков превод и каса на Изипей в едно.

Попълнете формата за поръчка

Вашият крипто адрес

Тук може да ни дадете адрес от ваш собствен уолет или такъв в борса. Ако все още нямате такъв, може да си направите в Exodus или да потърсите в Google за друг вариант.

След като вече сте верифициран потребител при нас, останалите полета от формата ще се попълнят автоматично.

Когато завършите с попълването на формата, кликнете Поръчай.

 

Проверка на информация

Ще се отвори нов прозорец, в който трябва да проверите въведените от вас данни.

 

Потвърждаване на поръчката

Ако всичко е въведено коректно, маркирайте двата чек-бокса, че се съгласявате с условията за използване на сайта и сте съгласни да преизчислим вашата поръчка към момента да получаване на средствата по нашата сметка. И двете полета са задължителни и ако не се съгласите с тях, няма как да работим заедно.

 

 

Завършете поръчката

Завършете поръчката с „Потвърждвавам“.

Малко уточнение относно момента с преизчисляване на цената. Както е написано в Общите ни условия, за момент на поръчката се счита момента, в който получим потвърждение за вашето плащане от институцията, която сте избрали за метод на Вашето плащане към нас. На сайта ни ежедневно влизат много поръчки, не всички от които се заплащат. По тази причина няма как да закупуваме предварително валута от международните борси за всяка поръчка. Този факт ни принуждава да актуализираме цената към момента, в който сме сигурни, че поръчката ще ни бъде заплатена, а това естествено става, когато фактически получим плащането.

 

Финализиране на поръчката

 

При успешно завършване на поръчката, ще Ви се зареди прозорец с номера на вашата поръчка, данните Ви и подробности как да я заплатите.

След като получим потвърждение за вашето плащане, което става автоматично, нашата система обработва вашата поръчка и коините се изпращат към уолета, който сте ни подали в заявката.

Когато финализираме работата по Вашата поръчка, ще получите имейл за потвърждение. Това означава, че сме наредили коините към Вашия уолет и до 15-ина мин. трябва да ги видите. Това е!