Регистрация

Лондон ъпгрейда на Етериум вече е факт! Какво трябва да знаем?

Лондон ъпгрейда на Етериум вече е факт! Какво трябва да знаем?

Дългоочакваният ъпдейт на мрежата на Етериум под наименованието London hard fork вече е факт. но какво трябва да знаем? Какво се променя?

Това е една от най-важните актуализации на мрежата, както писахме в публикацията от Сутрешното Кафе, защото Етериум уверено върви към това да стане дефлационен актив.

Хард форка (няма да пишем вилица, както в повечето издания на български, някои неща просто не бива да бъдат превеждани) се случи по време на блок 12,965,000, включвайки и предложението EIP-1559.

След активирането на ъпгрейда ще се промени начина на изчисление на таксите. Една част от таксата, наречена "базова такса", ще се изгаря, което автоматично ще намали монетите в обращение. Изгарянето може да следите на живо на този линк: https://ultrasound.money/

Естествено, някои от големите борси в света, като Кракен и Бинанс, и Altcoins.bg разбира се, временно спряха транзакциите в мрежата на Етериум докато трае самия ъпдейт.

Привържениците на Етериум вярват, че тази актуализация ще изстреля цената доста нагоре, защото ще направи валутата от дефлационен тип, точно както е и Биткойн.

Естествено, с този темп на горене, Етериум няма да стане по-дефлационен от Биткойн в близкото десетилетие, но е добър старт и възможност за всички, които все още обмислят дали си заслужава инвестиция във втората криптовалута по пазарна капитализация.

Съоснователят на валутата и основател на ConsenSys - Джоузеф Любин, описа Лондон ъпдейта като много важна стъпка от превръщането на Етериум в „ултразвукови пари“.

Всичко това е своеобразен маркер при прехода към Ethereum 2.0, който ще премести мрежата от proof-of-work механизъм към proof-of-stake.

След като тук се блокира еластичността на таксите и се преразглежда пазара им, Шанхай хард форк-а, планиран да се случи по-късно през годината, ще бъде следващата важна точка от дневния ред.

Вълнението около ъпгрейда съвпадна със стабилно покачване на спот цената на ETH. С цена, която се движи около 4670 лв. към момента на публикуване на статията, втората по големина криптовалута по пазарна капитализация се намира на най-високото си ниво от началото на юни.

Източник: Cointelegraph

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога