Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 06.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 06.08

Добро утро в последния ден от работната седмица, а сега към последните крипто новини.

Доминация на Биткойн: 41%

Цена на Биткойн: $42 010

Обем търговия за последните 24 часа = $102 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 34 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.67T 3.50%
Пазарна Капитализация на Биткойн 766B 4.94%
Пазарна Капитализация на Етериум 324B 3.60%
Пазарна Капитализация на DeFi 87B 25.91%

 

EIP-1559 гори средно 2.75 Етера за минута

Както споменахме в предходния брой, вчера Етериум отбеляза значителна промяна в кода си. Влизането в сила на “London update”, част от който е EIP-1559, промени структурата на таксите. Досега те служеха като награда за миньорите, но вече ще бъдат изгаряни, с което се намалява предлагането на Етериум в мрежата. 

За последните 24 часа средно се изгарят 2.75 Етериума в минута, като в момента на писане се горят 2.03. Общо към момента са премахнати 3969.9 монети от предлагането на криптовалутата.

Най-голямо изгаряне причинява NFT платформата OpenSea, а на второ място е децентрализираната крипто борса Uniswap. 

Дългоочакваното събитие разбира се повиши цената на Етер и тя достигна нива от над $2 700. Покачването се отрази положително и на други DeFi проекти, както и на целия пазар.

 

Институционалните клиенти проявяват засилен интерес към DeFi: Genesis Global

Големите играчи проявяват засилен интерес към DeFi проектите според брокерската компания Genesis Global Trading. Те са променили своя фокус от Биткойн към Етериум и проектите, изградени над него. Компанията е забелязала значителен интерес към Uniswap, SushiSwap и Aave както и към блокчейни, конкуренти на Етериум - Solana и Binance Smart Chain.

Търсенето на клиентите е накарало Genesis Global  да добави AAVE, COMP, DAI и UNI през Q2, докато спот търговията на Биткойн е спаднала от 80% до 47%.

 

Венецуела пуска “дигитален боливар” през октомври

Централната банка на Венецуела сподели, че ще пусне дигиталния боливар през октомври тази година. Банката спомена за плановете си през февруари тази година. Първоначално съобщението бе потвърдено в социалните медии, а по късно новината излезе и на сайта на Министерството на икономиката и финансите. 

Новата валута ще премахне няколко нули от текущата валута. Това ще се случи за трети път в рамките на 15 години, като причината е високият темп на инфлация. През 2007 Президент Hugo Chávez премахва три нули, като след това Nicolás Maduro премахна още пет нули, след като през 2018 създаде своя криптовалута - Петро.

 

Фирмата за крипто данни Messari получи $21М финансиране от Coinbase, Kraken и други

Messari е получила финансиране за $21М, като предводител в инвестицията е Point72 Ventures. Сред останалите инвеститори са Coinbase Ventures, Kraken Ventures и Blockchain Ventures.

Основана през 2018 г. от предишния изпълнителен директор на CoinDesk Ryan Selkis, Messari се превърна в известен източник на данни за цените, както и за пазарни проучвания в крипто индустрията.

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога