Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 05.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 05.08

Добро утро! Днес предстои голямо събитие за Етериум, затова започваме именно с тази новина.

Доминация на Биткойн: 45%

 Цена на Биткойн: $39 362

Обем търговия за последните 24 часа = $63 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 26 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.62T 4.73%
Пазарна Капитализация на Биткойн 739B -1.76%
Пазарна Капитализация на Етериум 315B 17.40%
Пазарна Капитализация на DeFi 84B 7.52%

EIP-1559 влиза в сила днес

Днес влиза в сила London hard fork, с който ще се интегрират пет протокола за подобряване на мрежата на Етериум. Най-очакваният от тях е EIP-1559. Протоколът ще удвои размера на блока, който се верифицира, и ще подобри същността на таксите, плащани към миньорите. Досега всеки можеше да предлага по-висока такса и така да приоритизира транзакцията си, след влизане в сила на протокола, таксите ще бъдат автоматично определяни от системата. Въпреки това всеки може да дава “tip” на миньора, с което отново да приоритизира транзакция. В допълнение базовата такса няма да отива при миньора, а ще бъде изгорена (премахната от мрежата). По този начин Етериум ще стане дефлационен актив, което би трябвало да повиши цената на криптовалутата.

 

Grayscale наема Ръководител на Глобалните ETFи

Компанията е наела предходния изпълнителен директор на финансовия бизнес State Street - David LaValle. Той ще ръководи отдела по ETFи. Новината има голямо значение, понеже показва, че Grayscale очаква SEC да одобри крипто ETF в близкото бъдеще. Компанията притежава няколко фонда, най-известният от които е Биткойн Тръста, който дава възможност на институционални клиенти да закупят акции, които са обезпечени с криптовалутата. 

Компанията сподели и планове да конвертира Тръста в Биткойн ETF, като спомена за подобни планове и за Етериум Тръста си.

LaValle каза, че Grayscale притежава голяма част от техническата инфраструктура, за да премине към ETF. 

 

Британците са “много заинтересовани” от заеми срещу крипто

В проучване, спонсорирано от Coinbase, 41% от участниците споделят, че дългосрочната инвестиция е тяхната мотивация за инвестиране в крипто сферата. 39% казват, че биха използвали виртуална валута за трансгранични плащания. В същото време 51% твърдят, че биха използвали криптовалути за гаранция при заеми. 25% от участниците индикират, че биха използвали крипто за допълнителни печалби като стейкинг в Proof-of-stake или DeFi платформи.

 

Уругвай иска да регулира Биткойн пазара

Страната иска да направи промени по отношение на крипто законите, които е приела. Предложеният закон по същество се стреми да регулира емитирането, съхранението и търговията с крипто активи, оставяйки крипто добива в различен клас икономическа дейност. Главната цел на закона е да даде повече яснота на установените правила, избягвайки противоречията.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога