Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 01.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 01.09

Пореден ден в крипто индустрията, какво обаче ни е приготвила днес?

Доминация на Биткойн: 42.53%

 Цена на Биткойн: $47 260

Обем търговия за последните 24 часа = $128 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 71 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.09T 1,78%
Пазарна Капитализация на Биткойн 889B 0.27%
Пазарна Капитализация на Етериум 412B 8.49%
Пазарна Капитализация на DeFi 118B 4.59%

Нова порция протести срещу Биткойн закона в Ел Салвадор

Жителите на малката страна излязоха по улиците, за да протестират срещу Биткойн закона, който влиза в сила след броени дни. На 7-ми септември криптовалутата ще стане законно платежно средство в Ел Салвадор, но изглежда гражданите не са толкова развълнувани, колкото крипто обществото.

“Не на корумпираното пране на пари” - гласяха някои от лозунгите по време на протестите. 

Всъщност това не е първият протест срещу Биткойн закона на Президент Bukele. През май граждани се събраха пред сградата на законодателния орган на Ел Салвадор, за да изразят несъгласието си с новата разпоредба. Според един от протестиращите тогава новият закон ще даде възможност за пране на пари и други активи и ще генерира правна несигурност.

Опозицията на Bukele също бе приготвила спънки, като заведе иск срещу закона, а скорошно проучване в страната разкри, че 77% от населението не счита, че приемането на Биткойн закона е особено добра идея.

Въпреки това след броени дни криптовалутата ще стане платежно средство в страната, наред с долара, и ако населението смекчи тона, може да разбере идеята на закона.

 

FTX.US придобива крипто борсата за деривативи LedgerX

Американското дружество на FTX ще придобие LedgerX, платформа за търгуване на крипто деривативи, лицензирана от Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Условията на сделката, която ще бъде завършена през октомври, все още не са разкрити. 

След придобиването FTX.US ще има възможността да предоставя Биткойн и Етериум опции и фючърси както на малки клиенти, така и на институции, използвайки утвърдената връзка на LedgerX с регулатора.

Много от продуктите на FTX не са налични за търгуване на американските клиенти. Платформата предлага само спот търговия, като поддържа избрани криптовалути, сред които Биткойн, Етериум, Лайткойн и Тетър. Новият договор обаче ще служи като мост за крипто борсата и ще даде по-голям набор от продукти.

Преди време Президентът на FTX.US Brett Harrison сподели, че пред борсата се разкриват два начина за разширяване на портфолиото: кандидатстване за нов лиценз или придобиване на утвърдена компания - изглежда FTX е предприела втория вариант.

 

Платформата за създаване на DAO организации Syndicate е получила финансиране за $20 млн

Syndicate е платформа, която позволява на всеки да създаде инвестиционна децентрализирана автономна организация (DAO). Вчера компанията обяви, че е получила финансиране за $20 млн, водено от  Andreessen Horowitz. Над 150 инвеститори са участвали, сред които Table Management на Bill Ackman; BNP Paribas Group-backed Atelier Ventures; Coinbase Ventures, Ashton Kutcher и Snoop Dogg Ventures.

„Syndicate създава децентрализиран инвестиционен протокол, който позволява на всеки да създаде инвестиционен синдикат в интернет за по-малко от $10 и за по-малко от минута“ - каза в изказване един от създателите на протокола Ian Lee през юни.

Стъпката е изключително важна, понеже дава голям напредък в предприемаческия сектор - създаването на организация вече е лесно, бързо и оперира на глобално ниво.

 

Genesis Digital Assets е поръчала 20 000 нови системи за добив на Биткойн

Американската компанията за добив на Биткойн Genesis Digital Assets е направила поръчка за 20 000 нови съоръжения от Canaan, като вързнамерява да поръча още 180 000 в бъдеще. Според един от създателите на компанита Abdumalik Mirakhmedov, това ще повиши капацитета на Genesis “драстично”, като към момента компанията отговаря за 2.6% от хашрейта на мрежата, според сайта на бизнеса.



Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога