Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 02.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 02.09

Добро утро в предпоследния ден от работната седмица! Нека направим един бърз оглед на последните крипто новини!

Доминация на Биткойн: 42.19%

Цена на Биткойн: $49 585

Обем търговия за последните 24 часа = $126 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 74 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.21T 4.86%
Пазарна Капитализация на Биткойн 933B 7.17%
Пазарна Капитализация на Етериум 442B 4.46%
Пазарна Капитализация на DeFi 124B -11.16%

 

Twitter работи над Биткойн услуга

CEO-то на Twitter Jack Dorsey е заклет фен на криптовалутата, а сега компанията разработва нова услуга, която ще се хареса на всички създатели на съдържание - Биткойн бакшиши. 

Според MacRumors, Twitter ще включи в кода си няколко допълнителни редове, с които Биткойн ще стане част от т.н. “Tip Jar”. 

“Tip Jar” беше добавена функционалност през май като възможност потребителите на платформата да дават бакшиш на създателите на съдържание. Ако Twitter наистина въведе възможността за дарение на Биткойн на творците, то криптовалутата ще бъде добавена в списъка от Cash App, PayPal и Venmo, които се поддържат към момента.

 

Президентът на Беларус приканва населението да добива криптовалути

Китай затваря ферми за добив на криптовалути, а Беларус приканва своето население да разширява дейността в това отношение. 

Президентът на държавата Alexander Lukashenko призовава гражданите да развиват сектора по добив на крипто, вместо да търсят нископлатени позиции във фермите в чужбина. Според Президента Беларус има достатъчно електроенергия, за да захрани майнинга на дигитални активи. “Изградете нещо на базата на електричество. В края на краищата започнете да копаете криптовалути или както се нарича. В страната има достатъчно електроенергия” - казва Lukashenko.

 

Предишният глава на CFTC Giancarlo напуска борда на BlockFi

Christopher Giancarlo, който оглавяваше американския регулатор на стоковите фючърси през 2017 и 2019 се оттегля от борда на BlockFi. Според изявлението Ellen-Blair Chube, менажиращ директор в William Blair, ще го замести. Giancarlo „ще продължи да предоставя стратегически съвети на фирмата като консултантска роля“.

Наскоро BlockFi започна да бъде под зоркия поглед на регулаторите – пет щата в САЩ проявиха интерес към високодоходните спестовни акаунти, които бизнесът предлага.

Един от тях е Ню Джърси, който бе издал заповед за прекратяването на предоставянето на услугата. Първоначално заповедта бе променена да влезе в сила от 2ри септември, а вчера бе променена да влезе в сила от 30ти септември. Сред останалите щати са Алабама, Тексас и Кентъки.

 

Активист срещу Биткойн закона в Ел Салвадор бе арестуван

Полицията на Ел Салвадор арестува без повдигнато обвинение компютърния специалист Mario Gomez, критик на Биткойн закона в страната. Gomez, който е основател на технологичния инкубатор Hackerspace, е сред по-известните салвадорци, които се обявиха против прилагането на новия закон, който ще направи Биткойн законно платежно средство. 

Elena de Gomez, майката на задържания, споделила, че не знае причината за ареста на сина си, въпреки че полицията твърди като причина обвинения във финансови измами. Полицията казва, че Gomez се задържан поради „фалшиви имейли, изпратени до различни банкови потребители, чиито сметки са компрометирани“. Адвокатът на разследвания,Otto Flores, сподели, че той е бил освободен няколко часа след задържането, но не знае дали агентите са иззели част от имуществото му.

 

Председателят на SEC Gary Gensler казва, че криптовалутите са много спекулативни

Председателят на SEC сподели, че регулаторът проверява крипто борсите, компании за крипто заеми и тези за стейбълкойни, понеже всички те могат да имат риск за инвеститорите. Gensler говори пред Комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент относно трансатлантическото сътрудничество в областта на финансовите услуги.

„Те са силно спекулативни инвестиционни токени за хора, които се опитват да спестят или спекулират за бъдещето си и затова е целесъобразно те да бъдат вкарани в периметъра за защита на инвеститорите“ - каза Gensler. 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога