Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 03.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 03.09

Добро утро в последния ден от работната седмица! Ето кои са и най-интересните крипто новини!

Доминация на Биткойн: 41.66%

 Цена на Биткойн: $49 661

Обем търговия за последните 24 часа = $129 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 74 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.24T 1.08%
Пазарна Капитализация на Биткойн 934B 0.61%
Пазарна Капитализация на Етериум 447B 1.23%
Пазарна Капитализация на DeFi 128B -6.06%

 

Binance.US да стане публична след 3 години, казва CEO-то

Основателят на най-голямата крипто борса в света CZ съобщи, че Binance.US ще стане публична компания през следващите три години. 

“Binance.US ще направи същото, което Coinbase направи” - каза CZ по време на Zoom интервю. Компанията стартира своето американско дружество през 2019, като на жителите на САЩ бе забранено да използват главаната платформа на крипто борсата през миналия ноември. 

В момента Binance.US е налична за ползване в повечето, но не и всички щати в САЩ - тя не е налична в Кънектикът, Хавай, Ню Йорк, Тексас, Вермонт, Айдахо и Луизиана според данни на сайта на борсата. 

 

Регулаторите в Сингапур поставят Binance.com в “Лист за предупреждение към инвеститорите”

Втората новина отново е свързана с Binance, която бе добавена от Органа за паричната сигурност на Сингапур (MAS) в Лист за предупреждение към инвеститорите. Това се отнася за Binance.com, вместо за дружеството в Сингапур - Binance.sg. Към момента не е ясно дали Binance.sg също ще бъде добавено към списъка. 

MAS репрезентира Централната банка на Сингапур и регулира финансовия сектор. През авгост говорител на MAS съобщи, че сингапурското дружество все още не е лицензирано. Подадени са документи пред органа и се чака одобрение или отказване на молбата, а дотогава то може да оперира временно, позовавайки се на сингапурския Payment Services Act.

 

Биткойн отново достига $50 000 

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация достигна нива от $50 000 за втори път през последните 10 дни. Биткойн е нагоре с 6.09% за последните 7 дни според CoinMarketCap и достигна пик в $50 343, като към момента има доминация от 41.61%.

Това може да бъде възприето като позитивно начало за инвеститорите, но дългогодишните данни показват, че през септември инвеститорите обикновено са на загуба с максимална възвръщаемост от 6%, поставена през 2016. 

Междувременно Cardano (ADA) се покачи и стана третата криптовалута по пазарна капитализация с най-висока цена от $3.09. Мрежата се подготвя за Alonzo hard fork, който ще донесе умни договори на кода на ADA.

 

Стейбълкойнът на Solana UXD е получил финансиране за $3 млн

Стейбълкойнът UXD, изграден над Solana, е получил финансиране за $3 млн, водено от Multicoin Capital. В рунда са се включили също Alameda Research, CMS Holdings, Defiance Capital и други. Според екипа зад стабилната монета средствата ще бъдат използвани за наемане на разработчици. 

За разлика от останалите стейбълкойни като USDC и Тетър, UXD се поддържа стабилен сам, чрез алгоритъм. Това означава, че за стабилността си UXD държи баланс между други криптовалути, получени като залог. Засега стейбъла поддържа само Биткойн, Етериум и Solana като залози. 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога