Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 04.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 04.09

Добро утро! Луд умора няма, казват възрастните хора, та така и за крипто пазара! Ето ги и последните важни новини.

Доминация на Биткойн: 41.43%

Цена на Биткойн: $50 344

Обем търговия за последните 24 часа = $136 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 72 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.28T 2.11%
Пазарна Капитализация на Биткойн 946B 1.84%
Пазарна Капитализация на Етериум 460B 3.5%
Пазарна Капитализация на DeFi 129B -2.4%

 

Повече Етериум е бил изгорен, отколкото създаден, през последните 24 часа

През миналия месец влезе в сила EIP-1559, който има за цел да намали таксите за транзакции и забави темпа на предлагане на криптовалутата. Но през последните 24 часа предлагането на Етър не се е повишило, а е спаднало. Това означава, че днес има по-малко Етериум отколкото е имало вчера. 

Експерти в мрежата твърдят, че това се случва за първи път от въвеждането на протокола. По-голямо количество от токена е било изгорено, отколкото е било създадено (получено при миньорите за верификация на транзакциите). За повече конкретност - създадени са около 12 500 - 13 000 Етъра, а са изгорени 13 224. 

Този феномен може да се случи в периоди, когато мрежата е много натоварена и стойността на base fee се покачва, изисквайки по-голямо количество от токена за трансфер на транзакцията.

 

SEC набелязва Uniswap 

Американският регулатор стартира разследване срещу Uniswap Labs, компанията зад децентрализираната крипто борса Uniswap. В репорт на WSJ, който цитира източници, запознати с въпроса, SEC изисква информация за това как инвеститорите използват платформата и как се извършва търговията. От SEC отказват да коментират, като казват, че нито отричат, нито потвърждават разследването.

Uniswap е най-голямата децентрализирана борса, изградена на Етериум.

Докато разследването е все още в своя начален стадий и все няма конкретни изводи и решения, то това действие на SEC не е напълно изненадващо. Наскоро председателят на SEC Gary Gensler сподели, че проекти като Uniswap също ще бъдат под окото на регулаторите.

 

Нови данни показват, че жителите на Ел Салвадор все още не искат Биткойн 

Повечето жители на Ел Салвадор не желаят да приемат Биткойн закона, който ще влезе в сила съвсем скоро - на 7ми септември. 

Според последното проучване в страната 67.9% от 1281 участници не са съгласни с приемането на криптовалутата като законно платежна средство. Само 32% са дали отговор, че са съгласни с решението до известна степен. 

Според мнозина настройването на населението срещу Биткойн приемането е ръководено от опозицията на Президент Bukele.

 

Audius показва Етериум и Solana NFT-та

През последните седмици токънът на Solana експлодира с ръст от над 50%. Многото транзакции за секунда, които мрежата може да извърши, сравнено с тази на Етър, накараха голяма част от проектите да обърнат внимание на съперника. 

NFT-тата на Solana също бележат развитие. Платформата за децентрализирана музика Audius ще даде възможност на притежателите на Solana NFT да ги показват в приложението за музика. Досега опцията бе налична само за Етериум NFT-та. 

Творбите не могат да бъдат търгувани, а само показвани. Засега Audius няма намерение да създава борса за дигитален арт. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога