Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 04.12

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 04.12

Добро утро! Определено не очаквахме да видим такава корекция в петък вечер, но ето, че възможността за покупки е отново на линия!

Доминация на Биткойн: 40.74%

 Цена на Биткойн: $47 232

Обем търговия за последните 24 часа = $191 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 25 Extreme Fear

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.18T -16.84%
Пазарна Капитализация на Биткойн 886B -16.42%
Пазарна Капитализация на Етериум 457B -14.08%
Пазарна Капитализация на DeFi 134B -16.65%

Биткойн падна под $47 000

Цената на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация е с 17% надолу за последните 24 часа. Биткойн достигна нива от $42 000, като това е най-значителният еднодневен спад от 15 май. Тогава BTC се търгуваше на нива от $33 000.

За последните 24 часа $2.51 млрд са били ликвидирани от пазара, според данни на Coinglass

Според някои причината за сегашната корекция е поканата на регулаторите на САЩ да изслушат CEO-тата на FTX и Binance по отношение на крипто активите.

Въпреки това мнозина смятат, че пазарът ще се възстанови бързо. 

CEO-то на крипто образователната платформа Eight Global, Michaël van de Poppe, написа в Twitter: “това е дъното”.

 

Ел Салвадор с нова Биткойн поръчка

В момент на корекция на пазара, Ел Салвадор за пореден път се възползва от възможността да закупи допълнително количество Биткойн. Този път поръчката е за 150 BTC. 

Новината, очаквано, бе съобщена от президента на страната, Nayib Bukele, в Twitter. Средната цена на покупката е била около $48 670. 

С тази поредна поръчка Салвадор има общо 1270 Биткойна в хазната си, което е около $60 млн при сегашните цени. 

Наскоро страната сподели планове по изграждането на Биткойн град, който няма да събира данъци от своите граждани, с изключение на данък ДДС от 10%.

Плановете на Bukele стават все по ориентирани около крипто, което може да повлияе на глобалната сцена и изведе Салвадор като първата крипто държава.


Китай “направи правилното решение” да забрани криптовалутите каза милиардерът Charlie Munger

Charlie Munger е милиардер, който заема позицията на вицепрезидент на Berkshire Hathaway. Въпреки богатия си опит в сферата на инвестициите, той си остава традиционалист по отношение на криптовалутите. 

Неговият скептицизъм по въпроса е толкова голям, че той смята, че Китай е направила правилното решение да забрани крипто свързаните дейности.

„Китайците взеха правилното решение, което е просто да ги забранят“ - каза Munger по време на инвестиционната конференция Sohn Hearts & Minds.

По-рано тази година Китай наложи рестрикции по отношение на Биткойн добива, поради екологични съображения. Последва преместване на голяма част от миньорите, като сред топ дестинациите бяха САЩ, Русия и Казахстан.

Munger открито не харесва Биткойн. По-рано тази година той сподели "цялото проклето развитие е отвратително и противоречи на интересите на цивилизацията." Според него хората (фирмите), които вземат участие в крипто пазара, не мислят за своите клиенти, а само за себе си.

 

Каквито и да са коментарите на Munger, пазарът търпи корекция. Може би е точното време да влезем!?(не е финансов съвет)

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога