Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 07.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 07.09

Добро утро в началото на седмицата! Днес Биткойн ще стане законно разплащателно средство в Ел Салвадор, но какви са другите важни крипто новини, ето и отговорите!

 

Доминация на Биткойн: 41.72%

 Цена на Биткойн: $52 613

Обем търговия за последните 24 часа = $144 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 79 Extreme Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.38T 1.37%
Пазарна Капитализация на Биткойн 991B 1.61%
Пазарна Капитализация на Етериум 460B -0.3%
Пазарна Капитализация на DeFi 137B 28.73%

 

Президент Bukele потвърди, че Ел Салвадор е поръчал първите си 200 Биткойна

Малко по-късно днес най-голямата криптовалута по пазарна капитализация ще стане законно разплащателно средство в Ел Салвадор. Във връзка с това, Президентът на страната Nayib Bukele потвърди, че са поръчани 200 койна. Той също добави - “нашият брокер ще купува още повече с наближаването на крайния срок”.

Поръчката е направена от Биткойн фонда за $150 млн, приет от Конгреса на Ел Салвадор миналата седмица. Фондът ще бъде използван, за да улеснява трансферите между Биткойн и USD. 

 

Solana удари нов рекорд от 31.3% нагоре за последното денонощие

Докато миналата година имаше DeFi лято, то тази година може да твърдим, че има Solana лято. Отново в броя присъства SOL и отново с нов рекорд. В момента на писане цената на Solana е $186.75, като за последните 24 часа отбелязва ръст от 31.30%. Криптовалутата продължава да е седмата по пазарна капитализация с общо инвестирани $54 млрд. 

Едни от причините за епичният ръст на валутата е високият брой на транзакциите, които Solana има. 50 000 транзакции за секунда могат да бъдат обработени, което е в пъти повече от транзакциите за секунда на Етър мрежата, които са само 15. Solana използва т.н. proof-of-history механизъм, а не proof-of-work или proof-of-stake. 

 

Binance.com лимитира услуги за клиентите си от Сингапур

Binance налага ограничения за клиентите си от Сингапур само няколко дни след като Централната банка на страната постави крипто борсата в Списък за предупреждение към инвеститорите. 

В петък, 10 септември, Binance.com ще премахне трейдинг двойките със сингапурски долар и ще прекрати възможностите за разплащане в страната. 

От Binance предупреждават потребителите да финализират своите операции до UTC+8 в четвъртък, за да избегнат потенциални проблеми. 

Въпреки че Binance.com е добавен в списъка, това не се отнася за сингапурското дружество на компанията Binance.sg.

 

Сенатор Elizabeth Warren нарича крипто “новата банка в сянка”

Elizabeth Warren ще остане в крипто историята като най-песимистично настроения сенатор. След като призоваваше многократно регулаторите в САЩ да обърнат съществено внимание по отношение на дигиталните активи, новият цитат на Warren гласи, че крипто е “новата банка в сянка”.

По време на интервю за New York Times, тя е споделила, че според нея индустрията предлага “много от същите услуги”, които банките в сянка предлагат. Warren също изрази притеснения по отношение на стейбълкойните. Според нея си “заслужава да се обмисли” забраняването на американските банки да държат резервите на стейбълите

Ходът може “ефективно да спре ръста на пазара”.

 

Sam Bankman-Fried пуска NFT “Test”

Крипто борсата FTX се придвижва стъпка по-близо до пускането на своята платформа за NFT-та. За целта CEO-то Sam Bankman-Fried направи NFT, представляващо думата “Test”, написана на ръка на програма за графичен дизайн. 

През последния месец NFT манията продължава, като достигна седмичен обем на търговия от $1.14 през август. 

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога