Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 04.11

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 04.11

Добро утро в четвъртък. Изглежда крипто пазарът продължава да ни изненадва, особено с последните рекорди от вчера!

Доминация на Биткойн: 42.94%

 Цена на Биткойн: $61 769

Обем търговия за последните 24 часа = $135.28млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 73 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.72T -0.94%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.168T -2.06%
Пазарна Капитализация на Етериум 536B -1.62%
Пазарна Капитализация на DeFi 158B -5.45%

 

Етериум, Solana и Polkadot поставиха нови рекорди

Три от топ десет криптовалутите по пазарна капитализация поставиха нови рекордни цени, като в момента продължават да катерят стълбицата. Етериум, Solana и Polkadot продължават ралито, въпреки поставените си рекорди от преди няколко дни.

Етериум, втората по пазарна капитализация криптовалута, достигна цена от $4,674 според CoinGecko, с $7 повече от предходния си рекорд, поставен във вторник. В момента на писане Етър е с близо 13% нагоре за последните 7 дни.

Solana също се изкачи смело в класацията, като подмина пазарната капитализация на най-големия стейбълкойн Тетър и в момента на писане е номер четири сред най-големите криптовалути. Токенът постави рекорд в $247.62, повишение от 27.10% за последните седем дни.

Не на последно място ралито достигна и Polkadot. DOT се търгува на цена от над $50 за койн, като новият рекорд бе поставен в над $50 - $54.55 за да бъдем конкретни.

Общо крипто пазарът има пазарна капитализация от $2.74Т, като славно се запътва към $3Т.

 

Coinbase пуска услуга с нулеви такси

Coinbase, най-голямата крипто борса в САЩ, пуска услуга, с която клиентите на компанията ще могат да купуват и продават крипто без такси. Първоначално функционалността ще бъде налична само за определен брой потребители, а малко по-късно и за всички клиенти. Те ще трябва да се абонират за съответната услуга, като към момента не е ясна стойността на абонамента.

„Клиентите в тестовата група ще имат възможността да купуват, продават и конвертират дигитални валути на платформата Coinbase без такса за Coinbase за всяка сделка. Винаги се стремим да научим повече за това как можем най-добре да обслужваме нашите клиенти по различни начини." - казаха от компанията.

 

Крипто борсата BitMEX твърди, че е природосъобразна

В началото на годината крипто борсата BitMEX сподели, че се стреми към постигане на нулеви вредни емисии. Вчера от компанията потвърдиха, че са постигнали поставената цел.

„Устойчивостта е предизвикателство на нашето време. Биткойн – и криптовалутите като цяло – е трансформативната технология на нашето време. Особено около COP26, съвсем естествено е криптовалутите да са изправени пред трудни въпроси относно въздействието върху околната среда на технологията, която позволява нашата работа“, каза CEO-то Alexander Höptner.

През последните месеци енергоемкостта на Биткойн бе често засягана тема. Според проучване на Cambridge University, главната криптовалута харчи повече енергия, сравнено с голям брой държави в света.

 

Международната федерация по шах със собствен NFT пазар

Този месец в Дубай ще се проведе международният турнир по шах, като Федерацията на спорта реши да създаде свой собствен NFT пазар, за да привлече допълнително вниманието на мнозина.

Федерацията ще си партнира с TON labs, за да доведе идията до реалността, като колекциите ще пресъздават значими моменти от историята на спорта.




Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога