Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 05.03

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 05.03

Добро утро! Надяваме се си приготвил кафето, а с него идва и дневната доза крипто новини! 

Доминация на Биткойн: 42.34%

Цена на Биткойн: $39 016

Обем търговия за последните 24 часа = $82 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 22 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.75T -4.46%
Пазарна Капитализация на Биткойн 740B -5.73%
Пазарна Капитализация на Етериум 314B -3.64%
Пазарна Капитализация на DeFi 126B -3.29%

Крипто пазарът и трудността на добив на Биткойн надолу

През последните дни пазарът изглеждаше, че върви нагоре. Биткойн достигна цени от  $43 000, след като продължително време се колебаеше в диапазона между $35 000 - $40 000. 

Нарастването на напрежението между Украйна и Русия обаче, може би е една от важните причини Биткойн да претърпи спад от близо 6% за последните 24 часа и цена от $39 000. Разбира се с него вървят и останалите криптовалути. Етериум сменя ръце в $2 629, 3.64% надолу спрямо вчера. 

Класацията на спада в топ криптовалутите води Terra (LUNA), която е надолу с 10.53% за последното денонощие. Solana, Polkadot и Cosmos също светят в яркочервено. 

Докато пазарът изглежда не чак толкова дружелюбно, бяха публикувани данни за трудността на добив на Биткойн. Тя е спаднала с 1.49% и е първият спад от шест поредни повишения на трудността. 

Тази характеристика е една от най-интересните в протокола на Биткойн. На всеки две седмици мрежата автоматично повишава или понижава трудността на добив на нов Биткойн. Ако в мрежата има повече компютри, миньорите трябва да се състезават по-упорито за новия койн и обратно. 

 

CEO-то на Coinbase: ще забраним руски крипто акаунти, ако правителството на САЩ разпореди

Brian Armstrong, CEO на Coinbase, сподели, че борсата ще забрани акаунтите на руски граждани само ако САЩ изготви правила за това. 

„Ние не забраняваме превантивно на всички руснаци да използват Coinbase. Вярваме, че всеки заслужава достъп до основни финансови услуги, освен ако законът не казва друго.“ - допълни той. Някой от руснаците използват криптовалути, поради несигурността в националната валута и потенциални действия срещу тях, биха нарушили човешките им права. 

Coinbase не е единствената борса, която се въздържа от вземане на действия. Kraken и Binance са на същото мнение. 

Що се отнася до руските банки, някои от тях вече нямат достъп до системата SWIFT. В същото време ЕС и САЩ работят над намаляване на възможността Русия да използва крипто като сетълмент система. 

Швейцария замразява крипто активите, притежавани от руски граждани.

 

NFT на украинското знаме се продава за $6.4 млн

UkraineDAO е събрала 2 258 Етера (около $6.4 млн) по време на аукцион на снимка на знамето на Украйна. 

Организацията е стартирана предходния месец с цел да събере средства, с които да помогне на нуждаещите се в Украйна. Част от събраните средства изненадващо идват от платформата OnlyFans, която е изпратила 500 Етъра

Към момента $54 млн в крипто активи са дарени в помощ на страната. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога