Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 08.03

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 08.03

Добро утро и честит празник на всички прекрасни дами! А ако все още не сте подарили цвете на любимата, побързайте, защото дори и скок в цените на крипто няма да е от помощ.

Доминация на Биткойн: 42.42%

 Цена на Биткойн: $38 275

Обем търговия за последните 24 часа = $86 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 21 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.71T -0.12%
Пазарна Капитализация на Биткойн 726B 0.24%
Пазарна Капитализация на Етериум 301B -0.80%
Пазарна Капитализация на DeFi 120B -4.80%

В очакване Biden да приеме крипто закон 

В очакване сме американският президент Joe Biden да подпише дългоочаквания закон, който ще регулира криптовалутите. Според източници “законът ще даде на федералните институции възможност да извършат потенциални регулаторни промени”. Той ще помогне на двете институции - SEC и CFTC да координират ролите си. Досега те често влизат в спор кой трябва да регулира отделни сектори от индустрията, а това създава проблеми на компаниите, опериращи в сектора. Често зададените въпроси се подаваха като гореща топка от регулатор на регулатор и оставаха неотговорени. 

Законът се очакваше да бъде гласуван още през февруари. Изглежда обаче конфликтите в Украйна и налагането на финансови санкции са имали по-важна роля в дневния ред.

Надяваме се законът да даде яснота по случая. Идея на някои от топ CEO-така на крипто компании бе създаването на отделен финансов орган, който да се грижи само за регулациите в крипто сектора. Към момента обаче това няма да бъде прието. 

 

FTX се разширява в Европа

Седмата по големина крипто борса в света иска да се изкачи в класацията, като завладее част от крипто пазара в Европа. FTX стартира своя дъщерна компания на стария континент, след като получи одобрение от финансовия регулатор в Кипър CySec.

FTX Europe ще обслужва клиенти в Европа, като според данни компанията ще доставя услуги и в Близкия Изток.

Това е втората дъщерна компания на борсата. През май 2019 бе стартирана FTX US, клон в Америка. 

„Докато продължаваме да се развиваме, ние непрекъснато търсим възможности да станем подходящо лицензирани и регулирани на всеки пазар, на който навлизаме. Ще си взаимодействаме с регулаторите в различни страни в Европа, за да продължим да осигуряваме безопасна и сигурна среда за хората да търгуват с криптовалути” - каза Sam Bankman-Fried. 

 

Coinbase блокира 25 000 адреса, свързани с незаконна дейност в Русия 

Coinbase е блокирала над 25 000 адреса, принадлежащи на руски граждани или организации, които се смята, че са свързани с незаконна дейност. 

Борсата казва, че това е било потвърдено след “проактивно разследване” и че адресите са били споделени с американското правителство за “последващо помагане в санкциите”.

Coinbase казва, че “санкциите имат важна роля в защитата на националната сигурност и възпиране на незаконната агресия” борсата напълно подкрепя действията на правителството.

 

Съоснователят на Apple Steve Wozniak: Биткойн “има чисто златна математика”

Един от основателите на Apple е изразил възхищението си относно Биткойн по време на интервю. Според Wozniak криптовалутата “е единствената, която има чисто златна математика”.

Той от известно време е привърженик на Биткойн, като в предходно интервю го описва дори като “математическо чудо”. Що се отнася до NFT и останалите криптовалути, той казва, че те са “много във въздуха”.

Wozniak споделя, че любимата му част от Биткойн е “че не може да бъде модифициран и човек не може лесно да го контролира.”

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога