Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 06.11

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 06.11

Добро утро в събота, почивните дни са тук, както и нашият крипто брой!

Доминация на Биткойн: 42.52%

 Цена на Биткойн: $61 302

Обем търговия за последните 24 часа = $112.09 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 71 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.72T -0.58%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.156T -1.82%
Пазарна Капитализация на Етериум 531B -1.17%
Пазарна Капитализация на DeFi 159B -14.67%

 

FTX, Solana Ventures и Lightspeed инвестират $100 млн в крипто игри

С нарастването на популярността на крипто игри като Axie Infinity, изглежда и други се насочват към индустрията. FTX, Solana Ventures и Lightspeed съобщиха $100 млн инвестиция в проекти, студия и технология за крипто игри.

Съобщението не казва към кой блокчейн ще е насочена инвестицията, но според близостта на FTX и Solana Ventures, личи, че това ще е екосистемата на Solana. В допълнение Lightspeed е инвеститор в Solana.

Amy Wu, партньор в Lightspeed каза, че компанията вярва в бъдещето на Solana. Напоследък мрежата се радва на своя възход. SOL, родният токен на Solana, е в топ пет криптовалути по пазарна капитализация.

Binance наема специалист на IRS

Водещата крипто борса разширява своя състав с още едно наемане на предходен регулатор. Binance съобщи, че е наела Amjad Qaqish, предходен член на IRS, участвал в криминални разследвания. Той ще заема длъжността Глобален директор на докладването на подозрителните репорти.

По време на своята работа за регулатора, Qaqish се е занимавал със случаи на крипто измами, укриване на данъци, пране на пари и финансиране на тероризма. 

Този ход е част от поредицата наемания на високопрофилни личности, с които Binance се надява да намали проблемите си с органите на властта.

Bakkt ще предлага Етериум на клиентите си

Крипто платформата Bakkt съобщи, че ще предостави на клиентите си възможността да купуват, продават и харчат Етър. Към момента потребителите на Bakkt имат достъп само до Биткойн – търговия на Биткойн фючърси и мобилно приложение, което им позволява да харчат своя Биткойн в магазини.

Но услугите на апп-а скоро ще включат и втората по пазарна капитализация криптовалута – Етър. С това бизнесът иска да предостави още по-голяма гъвкавост на своите потребители и да им даде достъп до валута, която събира популярност.

Bakkt е дъщерна компания на Intercontinental Exchange, компанията майка на New York Stock Exchange и наскоро стана публична.

Милиардерът Tom Steyer казва, че Биткойн е екологична катастрофа

Милиардерът и еко защитник Tom Steyer нарече Биткойн екологична катастрофа.

Биткойн е огромен потребител на електроенергия, така че доколкото това електричество се получава от изкопаеми горива и отделя парникови газове и други опасни токсини, тогава това е проблем“ – каза той по време на интервю за Yahoo Finance.

Той обаче също добави, че ако криптовалутата промени своето потребление към възобновяеми ресурси, то тогава няма да бъде проблем.

 



 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога