Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 09.11

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 09.11

Добро утро в началото на седмицата! През уикенда пазарът продължи да катери нови висоти, а ето ги и топ новините!

Доминация на Биткойн: 43.68%

Цена на Биткойн: $67 954

Обем търговия за последните 24 часа = $127.03 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 84 Extreme Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.94T 2.34%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.281T 3.00%
Пазарна Капитализация на Етериум 568B 1.77%
Пазарна Капитализация на DeFi 171B 33.75%

 

Биткойн, Етериум и Solana с нови рекорди

Ралито на пазара продължава, а Solana лятото изглежда ще се задържи и през зимата.

Общата стойност на крипто пазара е на път да удари $3Т, а първата по пазарна капитализация криптовалута постави нов рекорд от $68 530 според CoinMarketCap. Биткойн е нароге с 10.20% за последните седем дни, но неговото движение последва и Етериум.

Етър също постави рекорд – от $4 837, за да бъдем по-конкретни. В момента на писане криптовалутата все още се търгува над $4 800.

Какво обаче е вълна от рекорди без Solana? Съперникът на Етериум не само подмината границата от $250, а удари стойности от $260. По-рано миналата седмица SOL, родният токен на Solana, размени място с Cardano, за да стане четвъртата по пазарна капитализация криптовалута. Сумата на заключените в протокола средства също бележи възход – $15.25 млрд според DeFiLlama.

OpenSea с $10 млрд обем търговия

NFT манията продължава и това се потвърждава и от платформата OpenSea, която регистрира рекордните $10 млрд обем търговия за първи път от отварянето си преди четири години.

Що се отнася до целия NFT пазар, OpenSea е лидер по продажби. Конкурентите ѝ Rarible и SuperRare.co имат обем на търговия от $263.97 млн и $177.95 млн респективно. От друга страна другите две платформи имат по-висока цена на творбите, тъй като са по-поплулярни сред високопрофилните творци.

5 млн клиентски имейла откраднати от Robinhood

Популярната борса сподели, че е претърпяла инцидент. Хакерът е успял да вземе данните за имейл адресите на 5 млн клиента, както и имената на близо 2 млн души. 

От компанията съобщиха, че не е изтекла секретна лична информация и банкова информация. Извършителят обаче се е докопал до рождените дати и адресите на 310 от потребителите на платформата.

Конгресът на САЩ приема Закона за инфраструктурата, който ще събира данъци от крипто

Конгресът прие Закона за инфраструктурата, който ще доведе до събиране на данъци в размер на $1.2Т, като част от тях ще дойдат и от крипто индустрията. Законът бе приет с краен вот от 228-206 и е исторически момент в крипто, поради направените промени.

В текста на Закона се променя дефиницията на „брокер“, като тя разширява значението си спрямо предходните текстове. Брокерите вече ще трябва да предоставят имената и адресите на своите клиенти на IRS, като така правителството се стреми да събере допълнително $28 млрд от крипто данъци.

Голяма част от бизнесите в индустрията не са съгласни с текста, тъй като крипто е против разкриването на лична информация, а и поради неточната дефиниция на „брокер“, която може да включи дори миньорите и валидаторите на мрежата.




 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога