Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 08.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 08.09

Добро утро в сряда! Въпреки спада на пазара нека разгледаме кои са другите водещи новини.

Доминация на Биткойн: 42.32%

Цена на Биткойн: $45 336

Обем търговия за последните 24 часа = $241 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 47 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.02T -14.89%
Пазарна Капитализация на Биткойн 859B -13.84%
Пазарна Капитализация на Етериум 395B -15.19%
Пазарна Капитализация на DeFi 110B 60%

Крипто пазарът e надолу с над 10% 

Крипто пазарът претърпя сериозен спад от 14.89% към момента на писане след последните си няколко седмици на възход. Биткойн е надолу с близо 13% за последните 24 часа, а Етериум с 15.19%. Общата пазарна капитализация на дигиталните активи се стопи от $2.4Т на $2.02Т, като Биткойн има пазарен дял от под $1Т.

Вчера бе приет Биткойн закона в Ел Салвадор, но изглежда дори тази новина не успя да помогне на пазара. Спадът на цената предизвика ликвидацията на трейдърите, използващи ливъридж. Според данни на Bybt са били ликвидирани $1.5 млрд в Биткойн и $900 млн в Етериум.

Въпреки това Solana продължи своя възход. За кратко криптовалутата дори измести XRP от шестата му позиция. С цената на SOL от $158.94 в момента, криптовалутата е с 46% нагоре за последните 30 дни.

 

Cardano критикуван относно умните договори

Токенът на Cardano ADA спадна с 16% след като критици споделиха за грешки в тествания код и се оплакаха, че блокчейнът не е удобен за DeFi проекти. Мнението идва само няколко дни след последния поставен рекорд на ADA в $3.09, като в момента Cardano се търгува на $2.35. Очаква се скоро проектът да пусне възможността за градене на умни договори, което ще даде начало на децентрализирани апликации за вземане на заем, предоставяне на депозит и получаване на лихви, както и децентрализирани крипто борси.

Въпреки това критиците не са сигурни, че мрежата е подходяща за DeFi и ще се справи със задачата. „Cardano не е създаден за сегашния пейзаж на DeFi“, каза Eric Wall, главен инвестиционен директор на крипто фонда Arcane Assets. „В сегашното си състояние ще са необходими намирането на много заобиколни пътеки от разработчиците за изграждане на определен тип приложения за DeFi“, обясни той.

 

SEC заплашва да съди Coinbase заради високодоходни крипто продукти

Регулаторът на ценните книжа на САЩ предупреди крипто борсата Coinbase по отношение на продуктите Lend, които плащат лихва от 4%, ако клиентите депозират стейбълкойни. Тази новина е изключително неочакван ход от страна на SEC и може да повлияе на целия крипто бизнес.

Главният регулаторен директор на борсата Paul Grewal сподели надвисналата заплаха в блога на компанията. В него той обяснява, че са били в комуникация с SEC по отношение на продукта от шест месеца насам, но регулаторът е обърнал ход с изненада за съдебен процес.

Coinbase съобщи за продуктите през юни, като високодоходните акаунти са налични за стейбълкойна USDC.

Като отговор на променящата се ситуация CEO-то на Coinbase Brian Armstrong сподели разочарованието си, казвайки, че компанията е искала да предприеме правилните стъпки, но SEC се е провалила да бъде открит относно крипто политиките си и „участва в тактика на сплашване при затворени врати“. Armstrong неколкократно се опита да поддържа топли отношения с регулаторите в Америка, срещайки се с политици по отношение на индустрията. За жалост обаче органите на финансовия ред се обръщат към неговия собствен бизнес.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога