Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 07.12

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 07.12

Добро утро! Коледните празници наближават, но в крипто света няма почивка!

Доминация на Биткойн: 40.52%

Цена на Биткойн: $50 996

Обем търговия за последните 24 часа = $136 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 25 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.38T 6.75%
Пазарна Капитализация на Биткойн 963B 5.10%
Пазарна Капитализация на Етериум 516B 6.76%
Пазарна Капитализация на DeFi 143B 14.47%

OpenSea наема нов финансов директор, който планира IPO

Платформата за NFT търговия OpenSea забелязва все по-големи постижения и обеми продажби. Това накара мнозина да очакват евентуален airdrop (изпращане на токени безвъзмездно до всеки, използвал проекта). 

Малко по-различни от това са обаче плановете на Brian Roberts, новият финансов директор на OpenSea. Roberts, който преди това е заемал длъжността на финансов директор в Lyft, смята, че NFT борсата трябва да стане публична чрез IPO (Initial public offering).

„Когато има компания, която се разраства толкова бързо като тази, ще бъдете глупаво да не мислим, че ще стане публична“, каза новото CFO пред Bloomberg. Той може и да е прав, друга крипто компания, Coinbase, стана публична през април. Мнозина определят листването ѝ като най-интересното за годината.

Що се отнася до NFT феновете, доста от тях са разочаровани, че NFT платформата има планове да стане публична, вместо да пусне OpenSea токен. Въпреки това от компанията може да намерят хибриден вариант - публични акции и издаване на роден токен.

 

Етериум преминава през още един ъпгрейд на име Arrow Glacier

Само преди няколко месеца разработчиците на Етериум помолиха потребителите да ъпдейтнат своите нодове – устройствата, които задействат софтуера на мрежата. 

Те ще трябва да направят същото, тъй като в кода на Етериум влиза в сила нов ъпгрейд на име Arrow Glacier. Той е поредното изменение в кода на мрежата, което прави по-близо преминаването то proof-of-work към proof-of-stake механизъм.

За разлика от ъпгрейда Лондон, който промени структурата на таксите на Етериум, тези промени няма да имат толкова драматичен отпечатък. Въпреки това Arrow Glacier и ъпгрейда Altair, който влезе в сила през октомври, подготвят т.н. beacon chain. Beacon chain-а е ключов елемент от Етериум 2.0.

 

Binance кандидатства за лиценз в Британия

Крипто борсата Binance отново прави опити да получи лиценз от британския финансов регулатор FCA. 

“Правим редица много съществени промени в организационните структури, предлагането на продукти, нашите вътрешни процеси и начина, по който работим с регулаторите“ - каза CEO-то на компанията, Changpeng Zhao. Той добави, че фирмата иска да обслужва клиентите си на Острова по лицензиран и законосъобразен начин. 

Това не е първият път, в който Binance кандидатства пред FCA за лиценз. Предходния път регулаторът, борещ се с прането на пари, отказа да издаде документа. 

По-рано тази година Binance имаше проблем с FCA, която каза, че дъщерното дружество на компанията, Binance Markets Limited, отказва да представи информация по дейността си.

Дано този път Binance има успех!

 

Някой е платил $450 000, за да стане виртуален съсед на Snoop Dogg  

Рапърът Snoop Dogg създава своето имение в децентрализираната крипто игра The Sandbox. Миналата седмица играта пусна първите партиди от “Snoopverse” и някой бе толкова нетърпелив, че плати $450 000, за да стане виртуален съсед на Snoop Dogg.

Виртуалната земя, която е до дигиталното имение на Snoop Dogg, е била продадена за 71 000 SAND токена (родният токен на The Sandbox). 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога