Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 09.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 09.09

Премахването на ливъридж позициите от крипто пазара дадоха шанс на мнозина да се включат, но какви са и другите новини от индустрията?

Доминация на Биткойн: 41.03%

 Цена на Биткойн: $46 064

Обем търговия за последните 24 часа = $173 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 45 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.12B 5.05%
Пазарна Капитализация на Биткойн 864T 1.26%
Пазарна Капитализация на Етериум 406T 4.10%
Пазарна Капитализация на DeFi 120B -27.71%

 

Украйна да легализира криптовалутите

Вчера Парламентът на Украйна гласува да легализира криптовалути и да позволи на крипто борсите да оперират официално в страната. 

Към момента криптовалутите спадат към сивата икономика в Украйна, въпреки че фирмата за блокчейн данни Chainalysis поставя държавата на водещите позиции по крипто адаптация.  

Ако предложението се приеме като закон, банките ще бъдат свободни да създават крипто акаунти, а гражданите ще имат законова протекция в случай на кражби на дигиталните им активи. Министерството на дигиталната трансформация, създадено през 2019, ще бъде отговорно за придвижването на закона. 

 

Ел Салвадор последици от приемането на Биткойн закона

Преди два дни Биткойн се превърна в законно платежно средство в Ел Салвадор. В деня на въвеждането приложението Chivo, което ще бъде използвано от салвадорците за извършване на транзакции, имаше технически проблеми. Това бе съобщено както от многото граждани, които имаха проблем с изтеглянето му, така и от Президент Bukele. Впоследствие обаче проблемите бяха отстранени. 

Както бе потвърдено и от проучвания, направени преди влизането на закона, голяма част от населението не е съгласно с новото законно средство. Според един от бизнесмените в страната правителството третира големите и малките бизнеси като равни, което затруднява работата им. Параграф 7 от Закона казва, че всеки икономически агент трябва да приеме Биткойн за своите услуги и въпреки, че Президентът каза, че това е пожелателно, законът си остава закон. 

От другата страна на реката, разбира се, са всички крипто фенове. Създателят на Cardano Charles Hoskinson сподели, че очаква още страни да последват примера на Ел Салвадор и легализират криптовалутата като законно платежно средство. Преди няколко месеца интерес по въпроса имаха страните от Латинска Америка, но към момента не е потвърдена допълнителна информация.

 

Акциите на Coinbase спаднаха след като SEC предприе действия срещу компанията

Във вчерашния брой говорихме как SEC неочаквано предприе действия срещу високодоходните USDC спестовни акаунти на Coinbase. В резултат на това комбинацията от новината и спадове в крипто пазара доведоха до корекция в цената на акциите на борсата. Към момента на писане цената за акция е $253.20, паднала с близо 7% от нивата си от понеделник.

Изненадата от страна на SEC предизвика недоволството както на CEO-то на Coinbase Brian Brooks, така и на бизнесмена Mark Cuban. В Twitter той написа, че борсата трябва да отстоява позицията си и да се защитава срещу заплахата на регулатора за съдебен процес. Той обаче не конкретизира по какъв начин Coinbase трябва да се противопостави на SEC.

 

Robinhood предлага услуга за регулярна покупка на крипто

След като Robinhood стана публична и продължава да разширява своя бизнес в крипто индустрията, тя все по-ясно изглежда като основен съперник на Coinbase. Robinhood въведе възможността за клиентите си за правят регулярна покупка на криптовалути, стартирайки от $1 и напълно без такси. С тази нова функционалност потребителите ще могат да се възползват от т.н. среден разход за долар (dollar cost averaging), който дава възможност за покупка на актив през определен период. Този метод намалява загубите от промяна в цената в дългосрочен план и е уместен за нови инвеститори. 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога