Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 10.11

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 10.11

Добро утро в сряда!

Доминация на Биткойн: 43.34%

 Цена на Биткойн: $66 503

Обем търговия за последните 24 часа = $134 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 75 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.90T -1.30%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.254T -1.86%
Пазарна Капитализация на Етериум 557B -1.31%
Пазарна Капитализация на DeFi 174B 7.52%

 

 

CEO-то на Apple Tim Cook притежава крипто

Вчера по време на среща в Ню Йорк CEO-то на Apple, Tim Cook, съобщи, че притежава крипто. „Мисля, че е разумно да го притежаваш като част от диверсифицирано портфолио“, каза той, допълвайки, че това не е финансов съвет.

От друга страна обаче, Apple няма намерение да добавя крипто в баланса си, но „има други неща, към които гледаме определено“, спомена Cook. Позицията му по отношение на крипотактивите е важна, тъй като Apple е втората най-ценна компания в света, а останалите бизнеси наблюдават внимателно всяка стъпка на тех гиганта.

Въпреки плановете на Apple да не търси убежище от инфлацията в крипто активи, други компании, начело с MicroStrategy, вече го направиха.

Портфейлът Phantom ще пусна мобилна версия

Phantom, популярен портфейл на Solana, който дава възможност на потребителите да правят транзакции с DeFi протоколите, сподели, че подготвя мобилна версия. Очаква се версията да стартира през януари. Това ще даде възможност на нарастващите потребители на екосистемата на Solana да извършват транзакции още по-лесно. Към момента в DeFi на Solana са заключени над $15 млрд, а тази иновация определено би допринесла положително за числото.

Phantom е еквивалент на MetaMask на Етериум, който позволява интеракции с DeFi протоколи за заеми, депозити с лихва, както и инвестиране в нови, изгряващи проекти. Phantom позволява не само изпращането, получаването и заменяне (swap) на токени, той дава възможност за търгуване и създаване на NFTта.

Ripple създава Биткойн и Етериум hub

Ripple работи над иновации. Ripple Liquidity Hub ще бъде пуснат в началото на следващата година и ще дава възможност за купуване и продаване на Биткойн, Етериум, XRP, Litecoin, Bitcoin Cash и Ethereum Classic.

В допълнение компанията се насочва и към DeFi, като планира да предоставя крипто стейкинг и инвестиционни услуги. „След като (клиентите) купя Етериум, логично е да искат следващото поколение услуги“, каза изпълнителният директор, Asheesh Birla.

Печалбите на Coinbase са 75% надолу за Q3

Най-голямата крипто борса в САЩ по обем търговия сподели финансовите си резултати за Q3, като е реализирала печалба от $406 млн.

Въпреки че числото е 500% нагоре спрямо Q3 2020, то е в пъти по-малко от реалзираните доходи от Q2 – $1.6 млрд.

Други крипто борси също забелязаха по-слаби финансови резултати за последното тримесечие. Square, която предлага Биткойн чрез CashApp, има 23% спад в приходите си, а Robinhood – 78%.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога