Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 10.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 10.09

Добро утро в петък, последният ден от работната седмица!

Доминация на Биткойн: 41.20%

Цена на Биткойн: $46 257

Обем търговия за последните 24 часа = $134 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 46 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.12T 0.31%
Пазарна Капитализация на Биткойн 869B 0.08%
Пазарна Капитализация на Етериум 401B -1.96%
Пазарна Капитализация на DeFi 122B -6.82%

 

Mastercard придобива фирмата за крипто анализи CipherTrace

Mastercard продължава да показва своя нарастващ интерес към крипто индустрията. По-рано тази година тя съобщи, че обмисля да предостави достъп до определени криптовалути на клиентите си. Последната новина от компанията е, че е придобила CipherTracе, бизнес за крипто данни, с идеята за “допълнителна прозрачност и подкрепа” на нарастващата сфера на дигиталните активи. 

CipherTrace е специализирана в борбата с изпирането на пари и блокчейн заплахите, насочени към криптовалутите. Общото сътрудничество ще помогне на фирмите „да идентифицират и разберат своите рискове“ и „да помогнат за управлението на техните регулаторни задължения, свързани с дигиталните активи“. 

 

Andreessen Horowitz наема предходния комисар на CFTC Brian Quintenz

Крипто бизнесът за рисков капитал (venture capital) Andreessen Horowitz нае Brian Quintenz, предходен председател на Комисия за търговия със стокови фючърси (CFTC). Той ще съветва фирмата по отношение на политиките за крипто инвестиране. 

Quintenz ще се присъедини към още няколкото предишни политици, които в момента работят за Andreessen Horowitz. Сред тях са Bill Hinman, който е работил в SEC, Brent McIntosh - работил в Treasury и Tomicah Tillemann - предходен главен съветник на Президент Biden. 

Наемането на толкова сериозна регулаторна агитка може да значи само едно и то е, че Andreessen Horowitz ще търси по-широко сътрудничество със SEC по отношение на крипто индустрията. Компанията вярва в нея, което се доказва от множествено ѝ инвестиции, сред които са и Robinhood и Coinbase. 

 

Binance.US наема Brian Shroder като Президент 

Най-голямата крипто борса в света съобщи, че наема Brian Shroder като Президент на американския клон Binance.US. Shroder е бил част от екипите на Ant Group и Uber. 

Новината идва близо месец след като CEO-то Brian Brooks напусна внезапно позицията си, само три месеца след встъпването си. Според източници причината за напускането е свързано с неразбирателство между Brooks и CZ за отделяне на Binance.US от Binance. Това обаче не повлия на плановете на CZ да иска Binance.US да стане публична до 3 години.

Очаква се Shroder да работи по „стратегия и изпълнение, набиране на средства, бизнес и корпоративно развитие, както и управление на юридическите, човешките и продуктово -технологичните функции на фирмата“ според съобщението. 

 

SEC забавя молбата на VanEck за крипто ETF за пореден път 

Мечтите за одобрение на крипто ETF през 2021 изглежда избледняват все повече. В сряда SEC отново реши да забави молбата за Биткойн ETF на VanEck. Според съобщението регулаторът ще даде отговор за одобрение или отказ на крипто ETF до 14 ноември.  

VanEck подаде молба за крипто ETF още през декември, но притесненията на SEC относно манипулация на цените на крипто пазара карат органа да не дава отговор на голямата купчина от молби. Председателят на SEC Gary Gensler също дава смесени сигнали - наскоро той сподели, че одобрението на крипто ETF не е сигурно, но е възможно разрешаването на крипто фючърс ETF. 

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога