Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 11.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 11.09

Преди да се насладиш на един от последните летни уикенди е време да прочетеш нашия кратък брой с крипто новини.

Доминация на Биткойн: 41.44%

 Цена на Биткойн: $44 981

Обем търговия за последните 24 часа = $139 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 31 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.05T -3.22%
Пазарна Капитализация на Биткойн 847B -2.54%
Пазарна Капитализация на Етериум 381B - 4.73%
Пазарна Капитализация на DeFi 124B 17.75%

Два пенсионни фонда от Вирджиния с интерес към Биткойн

Два публични пенсионни фонда от Вирджиния очакват одобрение, за да участват директно в инвестиционен фонд, който закупува Биткойн, както и други криптовалути и крипто деривативи.

Ако Fairfax County Police Officers Retirement System (PORS) и Fairfax County Employees' Retirement System (ERS) получат одобрение, те ще инвестират $50 млн във фонда Parataxis Capital Management, според данни на Bloomberg. Още през 2018 ERS е инвестирала 0.3% ($10 млн) от капитала си в Morgan Creek Blockchain Opportunities Fund, а PORS е поставил 0.8% ($11 млн). На следващата година компанията е инвестирала още $52 млн.

Според Katherine Molnar, Главен инвестиционен директор на компанията, крипто индустрията предлага много възможности, от които бизнесът може да се възползва.

 

Банката за интернационален сетълмент: DeFi и стейбълкойните карат банките да действат „спешно“

Стейбълкойните и DeFi проектите създават заплаха за централните банки според Председателя на Банката за интернационален сетълмент (BIS) Benoit Coeuré.

Голяма част от DeFi проектите имат за цел да заменят посредника при финансови операции – теглене на заем, депозиране на средства и получаване на лихва и други.

„Централните банки имат работа, която трябва да свършат - осигуряване на ценова стабилност и финансова стабилност - и те трябва да запазят способността си да го правят. Разпространението на дигиталните валути на централната банка ще отнеме години, докато стабилните монети и крипто активите вече са тук “, каза Coeuré. Той също сподели „не се заблуждавайте: глобалните стейбълкойни, платформите DeFi и големите технологични компании ще оспорят моделите на банките“.

Що се отнася до прогреса на дигиталните валути на централните банки, Китай има водеща сила. През 2017 страната започна проект за дигитален юан, а днес той е реалност. Засега Китай води класацията на дигитална валута, принадлежяща на Централната банка, и изглежда, че няма пряка конкуренция. Америка и Европа с в много начален стадии на своите проучвания по въпроса.

 

Говернатор на Централната банка на Мексико казва, че Биткойн не е пари

Според Alejandro Diaz, Говернатор на Централната банка в Мексико, Биткойн не може да бъде приравнен на парите.

„Който и да получава Биткойн в замяна на стока или услуга, ние вярваме, че транзакцията е по-близка до бартерната сделка, тъй като това лице обменя стока за стока, но не и наистина пари за стока“, каза Diaz.

„Биткойнът е по-скоро подобен на благородните метали, отколкото ежедневно законно платежно средство“, добави той. Diaz каза, че BTC не е надежден пазител на стойност. „Хората няма да искат покупателната им способност, заплатата им, да се повиши или намали с 10% от ден за ден“, добави говорителят.

 

Цената на Биткойн, Етериум и Solana спада, заедно S&P 500 

През последната седмица криптапазарът претърпя корекция. Биткойн е надолу с 2.54% за последните 24 часа, Етериум с 4.73%. Изключение правеше Solana, която не спираше да удря нови рекорди, но за последното денонощие и тя надолу с 4.74%. S&P 500, коефициентът, който взима предвид най-големите 500 компании в САЩ, също е надолу с 1.63% от нивата си от понеделник. 

През годините мнозина изследваия показваха, че връзката между повишенията и спадовете между двата класа активи бе ниска. Това обаче бе оспорено от проучване, направено през 2020, което показа корелация от 0.22%. Коефициентът на корелация се движи в диапазона от -1 до 1, като позитивното число показва наличие на корелация и обратно. 

Нарастването на връзката може би се дължи и на големия интерес на компаниите към крипто индустрията.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога