Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 11.11

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 11.11

Добро утро в четвъртък, когато изненадващо или не чак толкова, главната тема е инфлацията.

Доминация на Биткойн: 43.16%

Цена на Биткойн: $65 266

Обем търговия за последните 24 часа = $177.98 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 77 Ейшиепе Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.85T -1.45%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.231T -1.95%
Пазарна Капитализация на Етериум 555B -0.50%
Пазарна Капитализация на DeFi 172B 43.03%

 

 

6.2% годишна инфлация в САЩ

По време на пандемията се изпечата огромно количество пари – около 35% от предлагането на долари в света. Първо ФЕД каза, че няма да има инфлация, след това каза, че тя ще е преходна, а днес вече твърди, че ще остане за малко по-дълго от очакваното.

Вчерашният репорт от U.S. Bureau of Labor Statistics обаче показа, че инфлацията е 6.2% на годишна база (от октомври 2020 до октомври 2021) и 0.9% спрямо септември. И двете числа са далеч по-големи от очакваното и са най-големите цифри, виждани от 1990 или 31 години насам.

Повишила се е цената на стоките от първа необходимост - домовете, електроенергията, горивото и храната. Храната е нагоре с 5.3% спрямо предходната година, горивото с 6.1% спрямо предходния месец, електроенергията – 1.8% за месеца и други стоки също виждат повишение в цените.

Въпреки високите числа, ФЕД продължава със своята пропаганда, че инфлацията е „под контрол“ и е базирана на проблеми с доставките от чужди страни. Но ако погледнем хипотетичната на ситуация, при която 6.2% инфлация се задържи за 10 години, то $100 000 в банката, ще станат само $54 800. 

Извод: трябва да бягаме от кеша.

Как обаче влияе цялата ситуация на крипто пазара?

Биткойн за пореден път се доказа като добър хедж срещу инфлация, по-добър дори и от златото. Цената на водещата криптовалута се повиши, достигайки нов рекорд в малко под $69 000 – $68 742. Мотивите за пазител на стойност повишиха вярата в BTC значително. 

Ако някой американец бе инвестирал своите $1 200 стимули в криптовалутата, сега те щяха да струват над $12 000. Въпреки това крипто пазарът спадна, като в момента на писане Биткойн се търгува на цена от $65 334. Фондовият пазар също свети в червено.

Circle стартира Circle Ventures

Издателят на втория по пазарна капитализация стейбълкойн, USDC, реши да даде началото на Circle Ventures, която ще инвестира в млади крипто проекти. Мотивите за хода са, че компанията иска да помага на млади предприемачи и техните интересни крипто идеи, технологии и протоколи, които допълнително ще развият средата на дигиталните валути.

По-рано тази година Circle получи финансиране за $440 млн, като сред най-отличителните инвеститроти са Digital Currency Group, Valor Capital и крипто борсата FTX.

Twitter изучава децентрализираните апликации със собствен крипто екип

Twitter сподели, че вече има свой крипто екип, който ще работи по създаването на Twitter Crypto.

Twitter Crypto ще бъде децентрализирана социална медия и дори може да позволява на създателите на съдържание да получават заплащане в крипто. С голямата сила и централизираност на социалните медии, децентрализацията им изглежда все по-необходима.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога