Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 12.11

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 12.11

Петък е! А сега и към броя с топ крипто новините!

Доминация на Биткойн: 43.14%

 Цена на Биткойн: $64 607

Обем търговия за последните 24 часа = $124.82 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 74 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.83T -0.16%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.219T -0.48%
Пазарна Капитализация на Етериум 559B 1.08%
Пазарна Капитализация на DeFi 167B -46.03%

 

 

Grayscale управлява повече активи от най-големия ETF на Злато в света

Grayscale вече има $60 млрд активи под управление, като сумата е по-голяма от тази, управлявана от най-ликвидния ETF на Злато в света.

Според данни на компанията от сряда, тя управлява $60.8 млрд активи, а Злато ETF-ът, SDPR Gold Shares'  – $58.3 млрд. Най-голям дял от всички има разбира се Биткойн Тръстът, като той отговаря за $43.6 млрд, а втори идва Етериум Тръстът с $14.9 млрд.

Въпреки високата сума, Биткойн Тръстът се натъкна на проблеми с цената на акциите. От февруари насам те се търгуват на отбив, което означава, че една акция репрезентира по-голямо количество Биткойн, отколкото струва. Това създава проблем на инвеститорите и компанията подаде молба за трансфериране на Биткойн Тръста в Биткойн спот ETF. С мнението на SEC обаче по въпроса, изглежда това няма да се случи скоро.

Маями ще дава малко количество Биткойн на гражданите си

Кметът на Маями, Francis Suarez, идва с поредната си про крипто идея. По време на изказване в CoinDeskTV, той каза, че градът ще стейква голяма порция от MiamiCoin, за да получава лихва в Биткойн. Тази лихва ще бъде разпределена между гражданите, които ще получават малка сума Биткойн.

MiamiCoin дава възможност за инвестиране в града и подобряването на неговата инфраструктура и проекти. Към момента валутата е събрала около $21 млн. Притежателите на токена може да го стейкват и да получават STX, родният токен на Stacks, или Биткойн в замяна. Сега гражданите на града ще имат възможност да получат и директно малко количество BTC.

Казахстан иска да регистрира всички BTC миньори в страната

След като Китай предприе мерки срещу добивния сектор на криптовалутата през май, някои от миньорите намериха своето убежище в САЩ, а други се насочиха към по-близки дестинации като Казахстан (втората по популярност страна в сектора) и Русия.

Сега обаче министърът на енергетиката на Казахстан, Magzum Mirzagaliyev, иска да изправи пред избор нерегистрираните миньори на територията. Според идеята те трябва да се регистрират пред правителството или да напуснат страната.

Казахстан предлага едни от най-ниските разходи за електричество в света и така привлича вниманието на много миньори. Правителството обаче смята, че добивът на крипто изяжда около 8% от общата енергия на страната.

Според мнението на анонимен миньор за Reuters, данъците ще са в границите, които секторът може да си позволи, но не е ясно какви може да са следващите изисквания на Правителството.

FTX.US най-ликвидната крипто борса в цяла Америка

Последният репорт на крипто борсата за Q3 показва нарастване от 512% на дневния обем търговия.

В момента FTX.US е петата най-голяма крипто борса по обем търговия сред Coinbase, Kraken, Binance US и Gemini. Въпреки това борсата подминава по ликвидност Coinbase и Kraken.

Ликвидността представлява колко бърза е покупката на крипто с кеш или замяната на токени. По-високата ликвидност гарантира нисък шанс, че операторът няма да извърши търга.

FTX се стреми към навлизане на американския пазар. Наскоро компанията придоби LedgerX, борса за крипто деривативи, регистрирана пред CFTC.

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога