Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 13.11

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 13.11

Уикендът е тук! Вземи чаша кафе и се наслади на нашия кратък крипто брой!

Доминация на Биткойн: 43.09%

Цена на Биткойн: $64 062

Обем търговия за последните 24 часа = $112.84 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 72 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.81T -0.59%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.208T -0.88%
Пазарна Капитализация на Етериум 549B -1.72%
Пазарна Капитализация на DeFi 166B -20.66%

 

SEC отказва молбата на VanEck за Биткойн спот ETF

След множество забавяния за преразглеждане SEC най-накрая даде своето становище по отношение на молбата за Биткойн ETF на VanEck. Отказът е поради предположения, че такъв финансов актив ще бъде изложен за „измами и манипулации“.

Към момента регулаторът е дал разрешение единствено и само за Биткойн фючърс ETF, който не е обвързан директно с цената на криптовалутата, а с фючърс договорите, които се търгуват на CME.

VanEck подаде своята молба за крипто спот ETF през декември 2020, а на опашката чакат още много компании, сред които са Grayscale, Galaxy Digital и Skybridge.

 

16% от американците притежават крипто

Според последното изследване на Pew Research Center, публикувано в четвъртък, 16% от американците са инвестирали, търгували или използвали под някаква форма криптовалути.

Числото достига 31% за хората във възрастовата група 18-29, като е 43% за мъжете от същата група. В проучването са участвали 10 371 души от различна възраст и етнос, като се забелязва, че цветнокожите са значително по-склонни да инвестират в дигитални активи, в сравнение от тези, определящи се като бели.

24% от запитаните споделят, че са чували доста за крипто, 62% казват, че са чували нещо по въпроса, а само 13% казват, че не са чували нищо за нашумялата сфера.

 

Coinbase добавя бутон към социалните медии

Най-голямата крипто борса в Америка добави функция за социални медии, чрез която потребителите ще могат да споделят графики за цените на платформи като Instagram и Twitter.     

Според Coinbase това е начин за подтикване към допълнително обучение в крипто сферата.

„Искаме да помогнем за самостоятелното развитие на общността с лесни за използване инструменти за споделяне, което прави по-лесно и по-забавно споделянето на информация за разпределението на портфолиото или ключови крипто теми, като например възникващи нови активи“ – казаха от компанията.

Функционалността ще споделя процентовата алокация в отделните активи от портфолиото на човек, а не равностойността във валути. С това Coinbase е крачка по-близо до платформите за социална търговия като Venmo и Public.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога