Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 13.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 13.08

В последния ден от работната седмица е време да разгледаме и най-важните новини от крипто сферата.

Доминация на Биткойн: 44%

Цена на Биткойн: $45 221

Обем търговия за последните 24 часа = $87 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 70 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.9T -0.93%
Пазарна Капитализация на Биткойн 850B -0.56%
Пазарна Капитализация на Етериум 365B -1.41%
Пазарна Капитализация на DeFi 98B -35.94%

 

Аржентина е отворена за Биткойн адаптация, казва Президент Alberto Fernandez

Президентът на Аржентина Alberto Fernandez сподели, че се поддава на идеята криптовалутите да имат по-голяма роля в страната, въпреки личния му скептицизъм. 

По време на интервю за Caja Negra, Fernandez бе попитан дали ще предприеме път към дигиталните валутина на Централните банки или дори Биткойн адаптация, както тази на Ел Салвадор.

„Не искам да излизам твърде далеч [...], но няма причина да казвам„ не “, каза Fernandez. „ Може би това е добър път. “

"Казват, че предимството е, че инфлационният ефект е до голяма степен премахнат", обясни той. Инфлацията в Аржентина е един от най-деликатните въпроси. Страната е втората “най-нещастна” в списъка на Bloomberg's World Misery Index.

 

Трансферът на Lionel Messi в PSG включва плащане в крипто

Преместването на легендарния футболист от FC Barcelona към Paris Saint Germain (PSG) създаде вълнение във футболните среди, а вече и в крипто индустрията. Според Reuters трансферът е включвал заплащане във фен крипто токени. Точната сума обаче не е споделена. 

Фен токените на PSG, които се търгуват под символа $PSG, са издавани в партньорство с Socios от януари 2020 г насам. Токънът служи като средство за феновете да взаимодействат с клуба и да участват в интерактивни онлайн анкети.

 

Хакерите на Poly Network връщат повече от половината сума

Най-големият хак в историята на крипто досега може би ще има положителен край за повечето жертви, защото извършителят върна по-голямата част от открадната сума. По-конкретно съ върнати $342 млн. Binance адреса на Poly Network е получил $252.5 млн, а Polygon адресът на организацията $85 млн. Етериум портфейла е получил $4.58 млн. 

Адресът на хакера все още държи $267 млн в криптовалути. В транзакция хакерът е оставил съобщение, в което казва, че връщането на парите е било част от плана и че хакът е направен с цел да научи хакнатите на нещо. 

 

Anchorage Digital добавя dYdX токена

Anchorage е платформа, която държи крипто за клиентите си. Тя обяви, че ще добави dYdX токена, щом бъде пуснат в циркулация. Досега платформата предлага 57 токена, сред които USDC, Биткойн, Етериум и токена на Compound.  

dYdX e DeFi продукт, който позволява на клиентите да депозират, вземат заем или търгуват без трета страна. Платформата позволява висок ливъридж и има над $300 млн заключени в прокола.  

 

Coinbase сподели, че USDC не е на 100% обезпечен с кеш

Coinbase и Circle си партнират за издаването на USDC. Докато Coinbase стана публична по-рано тази година, сега е време и на Circle. Бизнесът наскоро сподели репорт, в който показва какво стои в резервите зад USDC, и макар че 60% от парите се държат в кеш, остатъка е разпределен в корпоративен дълг, държавни облигации и депозитни сертификати. Това означава, че стейблкойнът не е на 100% защитен с кеш. 

Въпреки това промени в сайта бяха направени чак сега. Според стария текст всеки USDC е обезпечен с 1 USD, докато вече пише, че всяка монета е обезпечена с долар или активи.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога