Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 14.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 14.08

Добро утро в събота! Какво ни е подготвила крипто индустрията?

Доминация на Биткойн: 44%

 Цена на Биткойн: $47 498

Обем търговия за последните 24 часа = $107 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 76 Extreme Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.9T 5.06%
Пазарна Капитализация на Биткойн 893B 5.04%
Пазарна Капитализация на Етериум 385B 5.27%
Пазарна Капитализация на DeFi 102B 29.71%

IRS няма да преследва миньорите въпреки “брокер” дефиницията

Наскоро Сенатът на САЩ одобри Закона за инфраструктурата, който предвижда приходи от данъци от крипто за $28 млн. Според него дефиницията на “брокер”  е разширена, като в нея се включват не само крипто борси и компаниите, предоставящи финансови активи, а могат да бъдат подразбрани миньорите, валидаторите и софтуерни компании. 

Сега обаче от Internal Revenue Service и Financial Crimes Enforcement Network изготвят насоки за прилагането на закона, като няма да изискват докладването на информация от трети страни, които не са брокери.

 

Хакерът на PolyNetwork върна всички откраднати Етериум

От няколко дни в броя отдаваме място на атаката срещу PolyNetwork, но това е с причина. Хакът за $600 млн бе най-голямата атака срещу крипто досега. 

Вчера споменахме, че хакерът е започнал да връща част от средствата, като сега екипът на PolyNetwork сподели, че всички останали активи в Етериум са върнати, с изключение на замразения USDT. 

От организацията също казаха, че процесът по трансфер не е приключил, но се надяват да продължат да комуникират с хакера. От PolyNetwork предложиха на хакера възнаграждение от $500 000 срещу връщане на всички средства. Той обаче не прие предложението и върна доброволно голяма част от откраднатото. 

 

Тех компанията Intel държи акции на Coinbase за $787 000

В доклад пред SEC компанията за компютърни процесори разкри, че притежава акции на крипто борсата Coinbase, която стана публична през април. Intel e закупила 3014 акции с равностойност от $787 000 към момента на писане. Акциите са били закупени в края на юни и дават знак за интерес към крипто експозиция на бизнеса. 

 

Още една апликация за Етериум ETF пред SEC

На бюрото на Gary Gensler лежи още една апликация за крипто ETF, този път обаче за Етериум ETF. Kryptoin, компания, фокусирана над дигиталните валути, е подала молба за финансовия инструмент. Ако SEC каже “да” на идеята, той ще бъде търгуван на Cboe BZX. 

Мнозина вече подадоха молба за Биткойн и Етериум ETF, като сред тях са VanEck, Fidelity и SkyBridge Capital.

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога