Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 16.11

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 16.11

Добро утро! Изглежда DeFi на Биткойн започва да придобива все по-висока гласност, ето и защо!

Доминация на Биткойн: 43.46%

 Цена на Биткойн: $60 908

Обем търговия за последните 24 часа = $165 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 71 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.79T -7.00%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.149T -7.14%
Пазарна Капитализация на Етериум 511B -7.71%
Пазарна Капитализация на DeFi 156B -20.66%

 

Най-големият ъпдейт в мрежата на Биткойн от 2017 стана реалност

Дългоочакваният ъпдейт на мрежата на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация е вече реалност. Протоколът Taproot има за цел да подобри Биткойн като направи транзакциите по-евтини и по-малки като количество данни, като съчетава в себе си и по-висока сигурност.

По-специфично ъпдейтът оказва влияние на транзакциите с множество подписи (multi-signature transactions), които изискват няколко подписа за финализиране на операцията. С влизането в сила на Taproot, те ще изглеждат като транзакции от един подпис, което повишава сигурността за институциите и компаниите, които ги използват. Намаляването на данните на транзакциите също ще даде възможност за изграждането на DeFi на Биткойн.

Taproot е най-важният ъпдейт на мрежата след SegWit от 2017, който повиши размера на блока и положи основата на втория слой на Биткойн, какъвто е Lightning.

DAO организация иска да купи копие на Конституцията на САЩ

ConstitutionDAO, новосъздадена децентрализирана автономна организация, ще участва в търг по продажбата на едно от запазените копия на Конституцията на САЩ. Копието е оценено на $15 млн до $20 млн и е част от личната колекция на семейство Goldman. То е едно от единадесетте оцелели Конституции, издадени през 1787.

Howard Goldman закупува Конституцията за $165 000, а сега неговата съпруга, Dorothy Tapper Goldman, я поставя на търг, като събраните пари ще бъдат предоставени за дарение.

Участието на ConstitutionDAO в наддаването е важно за крипто, защото ако DAO-то закупи копието на Конституцията на САЩ, то малка част от нея ще бъде достъпна за притежание от всеки, който участва в организацията. Това е част от първата издадена Конституция на Америка, най-свободолюбивата държава в света, а идеята на крипто е именно защита на свободата ни.

Компанията за добив на Биткойн Marathon Digital с призовка от SEC

Миналата седмица Marathon Digital публикува финансовите си резултати за Q3, които сочат за повишение в печалбата от 76% спрямо предходното тримесечие. Но тази положителна статистика бе залята със студена вода, след като в доклада се посочва, че компанията е получила призовка от SEC. Регулаторът изисква документи и комуникация по отношение на централата в Хардин, Монтана. От Marathon Digital добавят, че съдействат напълно на регулатора по въпроса.

В резултат на тази новина цената на акциите на майнинг компанията спаднаха. Акциите на бизнеса, които се търгуват под знака MARA, са се търгували на $81.51, като в момента на писане стоят на цена от $55.40.

Крипто проектът ALEX събра финансиране от $5.8 млн, за да гради DeFi на Биткойн

Стартъпът ALEX, който е основан от ветерани на Wall Street, получи финансиране за $5.8 млн, за да продължи разработката си за DeFi платформа на блокчейна на Биткойн. 

Компанията планира да използва набраната сума, за да разшири екипа си, който в момента се състои от 15 души. Засега голяма част от DeFi са изградени на блокчейна на Етериум, но ALEX има за цел да промени това, тъй като сторед стартъпа, Биткойн е най-прозрачната мрежа.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога