Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 14.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 14.09

Добро утро в началото на седмицата! Ако денят ти се струва скучен, то прочети този крипто брой, в който има много разнообразни новини.

Доминация на Биткойн: 41.28%

Цена на Биткойн: $45 291

Обем търговия за последните 24 часа = $135 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 30 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.06T 1.08%
Пазарна Капитализация на Биткойн 852B -13.96%
Пазарна Капитализация на Етериум 387B -16.03%
Пазарна Капитализация на DeFi 125B 1.48%

 

Ел Салвадор освобождава чуждестранните инвеститори от данъци на Биткойн

Според Agence France-Presse (AFP), Ел Салвадор освобождава чуждестранните инвеститори от данъци на тяхните Биткойн печалби.

„Ако човек има активи в Биткойн и има високи печалби, няма да плаща данък. Това се прави очевидно, за да се насърчат чуждестранните инвестиции “, заяви Javier Argueta, юрисконсулт на президента Nayib Bukele пред AFP. „Няма да се плащат данъци нито върху увеличението на капитала, нито върху дохода“, добави той.

През миналата седмица Ел Салвадор се превърна в първата държава, която прие Биткойн като законно разплащателно средство, наред с долара. 

 

Coinbase планира да издаде senior облигации за $1.5 млрд на частна продажба

Крипто борсата съобщи плановете си да предложи senior облигации за $1.5 млрд на частен пазар. Те ще имат падеж през 2028 и 2031. Senir облигациите са подобни на обикновените облигации, но са с приоритет при обявяване на банкрут.

От компанията заявява, че ще използват приходите за общи корпоративни цели, които могат да включват продължителни инвестиции в разработване на продукти, както и потенциални инвестиции в или придобивания на други компании, продукти или технологии, които Coinbase може да идентифицира в бъдеще. 

По-рано тази година крипто борсата съобщи планове да събере $1.25 млрд чрез конвертируеми облигации.

 

Cardano пусна в сила умните договори

Преди няколко дни в сила влезе Alonzo hard fork, който имплементира силата на умните договори. Въпреки това поради проблеми с дизайна, някои от децентрализираните апликации забавиха пускането на умните договори. Една от платформите над Cardano, борсата с мулти басейни Minswap, затвори малко след стартиране на Alonzo, поради невъзможност да обработи всички транзакции. 

Въпреки това очакванията за новия ъпгрейд бяха накарали цената на ADA да се покачи до $3.06, като в момента стои на $2.40.

 

Walmart: новината за крипто разплащания е фалшива

Цената на Litecoin нараства от $174 до $235, като в момента е отново на $177. Този ръст се дължеше на фалшивата новина, че Walmart ще приема разплащания с криптовалутата. Говорител на компанията обаче потвърди, че новината не е автентична и ще разследват случая, за да разберат кой е бил в основата на разпространението на неправилната информация.

 

ARK Invest таргетира канадските Биткойн ETF-и

ARK Invest, компанията за инвестиции, ръководена от Cathie Wood съобщи за възможността да инвестира в канадските Биткойн ETF-и. Според доклад до SEC, фондът на компанията ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) може да инвестира в Grayscale Bitcoin Trust и други подобни средства, като крипто ETF-ите в Канада. Страната се превърна в първата в Северна Америка, която да одобри крипто ETF, като те отбелязаха сензационен ръст в първите си дни на търговия. 

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога