Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 15.09

Добро утро в сряда! С кафе в ръка и време за нашия нов крипто брой с най-важните новини от индустрията.

Доминация на Биткойн: 41.64%

 Цена на Биткойн: $46 993

Обем търговия за последните 24 часа = $109 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 49 Neutral

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.12T 3.06%
Пазарна Капитализация на Биткойн 884B 3.73%
Пазарна Капитализация на Етериум 398B 3.04%
Пазарна Капитализация на DeFi 130B -3.54%

 

Цената на Solana спада, след като мрежата спря да генерира нови блокове

Solana е един от главните конкуренти на блокчейна на Етериум и цената на токена SOL нарасна драстично през последните седмици. Мрежата обаче бе компрометирана и не оперира от 17 часа насам според Solscan. В Twitter CEO-то на Solana Labs Anatoly Yakovenko съобщи, че проблемът е създаден от прекомерен брой транзакции, създадени от ботове, по време на IDO на проект (IDO - първоначално предлагане на токени на нов проект). То се отнася за Raydium, който е децентрализирана борса, базирана на Solana, както е Uniswap на Етериум.

В резултат на проблемите с мрежата, цената на SOL спадна. Тя е достигнала най-ниски нива от $143 през последните 24 часа, спад с 4.43%, като в момента се търгува на цена от $157. 

 

Interactive Brokers дава възможност за крипто търговия на американските си клиенти

След като през юни Interactive Brokers съобщи намерения да предостави на клиентите си опцията за крипто търговия, то вече потребителите имат достъп до четири криптовалути - Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум и Litecoin. Към момента услугата ще  е налична само за американските клиенти.

Interactive Brokers е платформа, която позволява на потребителите да търгуват акции, облигации, ETF-и, а вече и криптовалути.

Към 01 септември 2021 платформата има 1.49 млн клиентски акаунта и държи $360 млрд активи под управление. За сравнение друга известна американска платформа - Robinhood има 18 млн клиента, но $80 млрд активи под управление.

За компания, която да държи активите, и избрана Paxos Crypto Brokerage. Друг плюс на Interactive Brokers е, че тя ще предлага сравинтелно по-ниски такси за транзакции. Разходите за търг на $1 000 ще е само $1.80. За сравнение Coinbase би взел $20 такса за същата сума.

 

Coinbase листва много токени, които могат да бъдат ценни книжа - казва главата на SEC

Нараства напрежението между Coinbase и SEC. По време на среща на Senate Banking Committee, председателят на SEC Gary Gensler е съобщил, че крипто борсата няма лиценз, за да оперира като борса на акции, “въпреки че има дузини токени, които могат да се приемат като ценни книжа”.

Изказването не е било директен отговор на въпрос относно ценните книжа, а в отговор на въпрос от сенатор Elizabeth Warren относно това дали клиентите могат да бъдат ощетени, при голям обем на търговията в борси като Coinbase. 

Коментарът, че крипто борсата продава ценни книжа без лиценз идва само няколко дни след като SEC съобщи, че ще съди Coinbase ако продължи развитието на продукта си Lend. Lend ще дава възможност за депозиране на USDC и получаването на лихва от 4%. 

 

Енергията, консумирана от Биткойн тази година, вече е по-голяма от тази за цялата 2020

Според Bloomberg енергията, консумирана от Биткойн през тази година, вече е преминала тази, изразходена за цялата 2020. “Биткойн мрежата е консумирала 67 TWh електричество за 2020, а общото и потребление за 2021 вече надхвърли това”. „До края на тази година се очаква да са използвани 91 TWh енергия - колкото Пакистан“, се добавя в доклада.

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога