Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 16.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 16.09

Добро утро днес, само ден преди края на работната седмица! 

Доминация на Биткойн: 41.39%

Цена на Биткойн: $48 432

Обем търговия за последните 24 часа = $104 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 53 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.2T 3.82%
Пазарна Капитализация на Биткойн 911B 3%
Пазарна Капитализация на Етериум 427B 7.51%
Пазарна Капитализация на DeFi 137B 3.89%

OpenSea потвърди, че човек от екипа се е възползвал от вътрешна информация

Водещата платформа за търговия на NFT, OpenSea, потвърди, че е един от ръководителите се е възползвал от вътрешна информация, за да спечели от творба, която е била предвидена да бъде листната на главната страница на платформата.

Въпреки, че компанията не назова името на служителя, обвинения в Twitter показват, че той е Nate Chastain, ръководещ екипа по продукти. Той е използвал вътрешна информация, за да закупи безизвестна творба, точно преди тя да бъде листната на главната страница.

Интересното е, че това не е първият път, в който Nate Chastain използва вътрешна информация, за да изкара допълнителни печалби. През август той е закупил творба на Arya Mularama отново непосредствено преди представянето ѝ на главната страница на сайта.

 

Solana се връща обратно към живота, след рестартиране на мрежата

Във вторник съперникът на Етериум, Solana, имаше проблем с обработването на транзакциите, което накара мрежата да спре да оперира. Solana е била offline за около 18 часа преди валидаторите да имат отново възможността да започнат да обработват транзакции.

Причината за проблемът бе наплив от транзакции, които според становище на екипа са били 400 000. Този голям набор от транзакции задръсти мрежата и създаде трудности в комуникацията между нодовете, карайки част от тях отидат offline.

 

Coinbase на път да пусне търговия на фючърси

Крипто борсата съобщи, че е кандидатствала пред National Futures Association (NFA), за да бъде одобрена като компания, предоставяща фючърс услуги. Това означава, че Coinbase се движи извън средите на спот търговията и ще предлага услуги, при които клиентите може да залагат на бъдещата цена на криптовалутите.  

Ако борсата бъде одобрена от NFA, то следващата стъпка е да бъде регистрирана пред Commodity Futures Trading Commission, която отговаря не само за суровините (петрол, зърно), а и за деривативите.

 

Биткойн протестите в Ел Салвадор ескалират по време на Деня на независимостта

Според местни медии протестите в Ел Салвадор са ескалирали по време на Дена на независимостта на страната. Протестиращите са запалили Биткойн банкомати в столицата Сан Салвадор, държали са лозунги с надписи “Не на диктатурата” и “Не искаме Биткойн”.

Преди броени дни, на 7ми септември, страната прие Биткойн закона, с което криптовалутата стана законно разплащанетелно средство, наред с долара.

Населението обаче не протестира само срещу Биткойн, а и срещу управлението на Президент Bukele. Той е обвиняван в авторитаризъм и концентриране на власт в ръцете си.

 

Bitwise кандидатства за Биткойн фючърс ETF

Компанията за управление на крипто активи добави името си в нарастващата купчина от компании, кандидатствали за Биткойн фючърс ETF. Забавянето на SEC да одобри крипто ETF и изказванията на Gary Gensler за потенциално одобрение на Биткойн фючърс ETF накараха много компании да подадат молби. Макар обещанието на Gensler, SEC не изглежда особено развълнувана от идването на крипто бъдещето.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога