Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 17.03

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 17.03

Добро утро! Днешната крипто телеграма е готова!

Доминация на Биткойн: 42.69%

Цена на Биткойн: $40 699

Обем търговия за последните 24 часа = $95 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 27 Fear

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.82T 3.64%
Пазарна Капитализация на Биткойн 772B 2.90%
Пазарна Капитализация на Етериум 330B 4.26%
Пазарна Капитализация на DeFi 133B -9.55%

Президентът на Украйна легализира крипто

По време на продължаващия конфликт между Русия и Украйна, украинският президент Владимир Зеленски прецени, че е удачно да приеме нова крипто наредба. 

Той подписа закон, който дава на Централната банка на страната и на Националната агенция за ценните книжа възможността да регулират сектора. 

Първоначалната версия на текста бе готова през септември, но президентът поиска промени. Вчера законът бе приет.

Всъщност криптовалутите не са били незаконни до момента в Украйна. Новият закон е и далеч по-различен от този на Ел Салвадор, с който страната прие Биткойн като законно разплащателно средство. 

В отговор на новостите премиерът на Министерството по дигитална трансформация съобщи, че криптовалутите играят “важна роля в украинската отбрана” към момента. Страната приема крипто дарения в опит да спре нахлуването на руски сили. Към момента са възможни дарения в Биткойн, Етериум, Polkadot и дори Dogecoin

 

Цената на Биткойн над $41 000

Миналата седмица бе прекалено скучна за крипто пазара, но вчера започна известно движение. 

Биткойн премина границата от $41 000 и достигна до стойности от $41 323. В момента на писане цената е $40 699, увеличение от 2.90% за последното денонощие.

Етериум също отбеляза повишение, като сега сменя ръце на цена от $2 754. Въпреки това Етър не е докосвал границата от $3 000 от 2 март. В топ 10 криптовалути най-голям ръст за последните 24 часа отбелязва Avalanche с покачване от 10.38%.

Solana - 5.27%, Polkadot - 4.13%, Cardano - 5.03%.

 

The Sandbox токена скочи след подкрепа от HSBC 

Дигиталната земя продължава да бъде интересна тема дори за банките. Токенът на The Sandbox скочи с 9.87% за последното денонощие, след като HSBC обяви партньорство. 

Банката ще използва новозакупената дигитална земя, за да създаде гейминг активности за ентусиасти. Наскоро JP Morgan също закупи дигитална земя.

Още едно партньорство съпроводи вдигането на токена и този път става дума за Paris Hilton. Всички знаем, че тя е крипто адвокат. Звездата направи виртуален концерт във вторник, подготвен от The Sandbox.

 

Аржентина включва крипто фирмите в регулации срещу прането на пари

Органът, който регулира прането на пари в Аржентина, работи над добавянето на крипто компаниите в листа със специални изисквания. Според човек, запознат със случая, новите норми ще влязат в сила още тази година. 

Ако законопроектът се приеме, компаниите ще трябва да докладват информация на институцията. Към момента те се съобразяват само с данъчните закони. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога