Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 18.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 18.08

Добро утро в средата на седмицата! Биткойн и Етериум забелязват лек спад, но какви са останалите новини от крипто сферата?

Доминация на Биткойн: 44%

Цена на Биткойн: $44 950

Обем търговия за последните 24 часа = $127 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 73 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.91B -4.44%
Пазарна Капитализация на Биткойн 846B -3.24%
Пазарна Капитализация на Етериум 356B -5.3%
Пазарна Капитализация на DeFi 101B 6.06%

 

Испанските регулатори предупреждават крипто борсите Huobi и ByBit, че оперират без лиценз

Испанската комисия за ценни книжа на Испания (CNMV) предупреди Huobi и ByBit, че предоставят инвестиционна услуга в страната, без да са регистрирани за такава. Съобщението посочи още 10 компании, които извършват дейност без регистрация. Според записите на CNMV, тези институции не са регистрирани в съответния регистър на тази Комисия и следователно нямат разрешение да предоставят инвестиционни услуги или други дейности, подлежащи на надзора на CNMV “, се казва в изявление на CNMV.

Напоследък регулаторното внимание към Binance също нарасна. Британският регулатор FCA пожела затварянето на дъщерно дружество на борсата. 

 

Galaxy Digital кандидатства за Биткойн фючърс ETF

Само четири месеца след кандидатстването за Биткойн ETF, Galaxy Digital реши да кандидатства за Биткойн фючърс ETF. През изминалата седмица и други компании подадоха документи за такъв финансов инструмент - VanEch, Valkyrie Investments. 

Биткойн фючърс ETF-ите предлагат експозиция недиректно към Биткойн, а към фючърс договори на криптовалутата. Досега Chicago Mercantile Exchange (CME) е единствената регулирана платформа, предоставяща такива договори.

 

Solana има над $2 млрд заключени в протокола си

Конкурентът на Етър - Solana - вече има над $2 млрд активи, заключени в протокола според данни на DeFi Llama. Метриката е известна като total value locked или TVL и показва количеството активи в протокола. DeFi протоколите дават възможност за разнообразни финансови транзакции - теглене на заеми, печелене на лихви, като използват силата на умните договори, вместо услугите на трета страна. 

Към момента Етериум има заключени $106 млрд, като е водещият блокчейн, на който се сторят DeFi проекти. 

 

BitDAO събра $365 млн от пускането на своя токен

BitDAO е компания за крипто деривативи, която пусна свой токен на име BIT, като от продажбите събра 112 000 Етъра от 9 200 участника. Токенът в момента се търгува на цена от $1.62 според CoinGecko. 

DAO са decentralized autonomous organization, което е крипто версията на акционерните дружества. За разлика от тях, DAO функционира чрез умен договор. Притежателите на токена всъщност са акционери, които могат да вземат решения за бъдещето на “компанията” чрез вот. 

 

Audius токен скочи с 90% след новината за TikTok

В броя вчера говорихме за сътрудничеството между TikTok и децентрализираната платформа за музика Audius. В резултат на новината токенът AUDIO скочи с 90%, като достигна нива от $3.66. В момента на писане цената е $2.72. Партньорството ще даде на артистите на Audius още по-голяма популярност. Според последния си доклад TikTok има 732 млн потребители. 

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога