Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 19.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 19.08

Уикендът все повече наближава. Но преди да направиш планове за идните почивни дни, нека разгледаме последните крипто новини.

Доминация на Биткойн: 43%

 Цена на Биткойн: $44 150

Обем търговия за последните 24 часа = $109 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 70 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.9T -0.36%
Пазарна Капитализация на Биткойн 831B -1.83%
Пазарна Капитализация на Етериум 349B -1.72%
Пазарна Капитализация на DeFi 105B -1.62%

 

Дневните печалби на Биткойн миньорите се увеличават с $35 млн на ден 

Биткойн миньорите започват да възстановяват своята дейност след като Китай предприе действия срещу тях. Според репорт на Arcane Research, дневната печалба от добив на Биткойн е нагоре с 10% спрямо предходната седмица. Таксите от транзакции генерират $118 000 на ден. 

По данни на YCharts дневните печалби на миньорите са спаднали до $13 млн по-рано тази година, докато тази седмица са достигнали нива от $53 млн. 

Затварянето на крипто добива в провинциите на Китай накара голяма част от миньорите да опаковат своето оборудване и да се преместят. Сред главните дестинации са Казахстан, Русия, Америка и дори Африка.

 

Втората най-голяма компания за имуществени заеми в САЩ ще приема крипто плащания

United Wholesale Mortgage (UWM) или също известни като United Shore Financial е втората най-голяма компания, която предоставя заеми за имущество. Бизнесът, който има близо $183 млрд в заеми за 2020, съобщи планове да приема крипто плащания.

По време на среща с акционерите CEO-то Mat Ishbia сподели тази идея. Той каза, че компанията първоначално ще предлага Биткойн плащания, но с времето ще интегрира и Етериум и други криптовалути.

 

Председателят на ФЕД-а в Минеаполис не вижда нужда от Биткойн

Neel Kashkari, който е председател на ФЕД-а в Минеаполис, каза, че е бил “оптимист за Биткойн преди пет години”. В днешни дни обаче той смята, че “е 95% измама, хайп, шум и объркване”. 

От друга страна Kashkari казва, че доларът е много по-ценен, спрямо Биткойн, защото Правителството има монопол над печатането му. 

„Ако влезете в мазето си и искате да произвеждате собствена валута, тайните служби ще почукат на вратата ви. Няма пречка да създадете свой собствен Биткойн [и] има хиляди фалшиви монети “, каза Kashkari.

 

Холандската Централна банка предупреждава Binance, че оперира без лиценз 

Холандия се присъедини в нарастващия лист от страни, които казват, че Binance оперира на територията им без лиценз. Централната банка на страната сподели информация, според която крипто борсата не е в съответствие с изискванията за пране на пари и антитероризъм мерки. 

Сагата на Binance продължава. Малайзия, Англия, Италия и други държави по света също имаха проблеми с компанията поради предоставяне на финансови услуги без компанията да има лиценз. 

 

Китайската Централна банка ограничава 11 крипто фирми в Шенжен

През последните месеци Китай затвори вратите на много крипто ферми, а сега започва да действа и против бизнеси. Вчера шенженският клон на Централната банка на Китай съобщи, че, „изчисти“ 11 компании за незаконна дейност с криптовалута. Според изданието Shanghai Securities Journal идеята е била да „поправи“ онези 11 компании, които са „заподозрени“ в „извършване на незаконна дейност с дигитална валута“.

Списанието също предлага на Централната банка да извърши „пилотен проект“, насочен към обучение на финансовите потребители за технологиите и предотвратяване на риска.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога