Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 20.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 20.08

Добро утро в петък - последният ден от работната седмица за всички нас, но не и за крипто индустрията.

Доминация на Биткойн: 43%

Цена на Биткойн: $47 059

Обем търговия за последните 24 часа = $112 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 70 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.03T 6.83%
Пазарна Капитализация на Биткойн 884B 5.93%
Пазарна Капитализация на Етериум 377B 7.29%
Пазарна Капитализация на DeFi 112B -6.53%

 

Coinbase да добави $500 млн в крипто към баланса си

CEO-то на Coinbase публикува в Twitter, че публичната крипто борса е получила одобрение да добави $500 млн в криптовалути към баланса си. В допълнение компанията ще добавя 10% от печалбите си в крипто.

При подаването на своята молба пред SEC, за да стане публична, Coinbase разкри, че притежава $365 млн в криптовалути - $230 млн в Биткойн, $53 млн в Етериум, $49 млн в стейбълкойни и $34 млн в други крипто активи. Това сложи компанията на четвърто място в ранка на бизнесите, притежаващи Биткойн, като преди Coinbase са MicroStrategy и Tesla.

Това обаче не бе единствената новина от крипто борсата за вчера. Coinbase обяви, че ще пуска версия на крипто борсата в Япония, която е един от най-големите пазари на дигитални активи в света. За целна борсата ще си партнира с Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), която е водеща финансова институция с 40 млн клиенти.

 

BlockFi си партнира с TaxBit за приложение за крипто данъци

Компанията за теглене на заеми срещу крипто ще си партнира с TaxBit, за да предостави на клиентите си възможността да преглеждат данъците си от криптовалути. Според CEO-то на BlockFi Zac Prince това ще подобри финансовото планиране на потребителите, като те ще имат достъп да пълен пакет от данъчни услуги. В това се включва данъчно докладване, данъчно планиране и търгуване. Услугата ще предоставя на клиентите и данъчната форма 1099-В.

Стъпката е част от нарастващото регулаторно внимание - наскоро Сенатът прие Закона за инфраструктурата, в който са включени крипто данъци за $28 млн. В допълнение BlockFi имаше проблеми с някои щати, сред които Тексас, Алабама и Ню Джърси, които създадоха напрежение относно високодоходните спестовни акаунти, които компанията предлага.

 

Председателят на SEC Gary Gensler иска да регулира DeFi

Макар че крипто обществото прие с овации кандидатурата на Gary Gensler за председател на SEC, изглежда никой от нас не очакваше той да постъпи по този начин. Очакването за одобрение на крипто ETF от Gansler повиши желанието на компаниите да притежават такъв финансов инструмент и купчината с кандидати нарасна, но все още нито един бизнес не е получил одобрение. 

Gensler също предприема действия към DeFi, като сподели, че иска да регулира сектора. Според него „тези платформи улесняват нещо, което може да бъде децентрализирано в някои аспекти, но силно централизирано в други аспекти“. Под това той разбира, че има “спонсори” и “промоутъри”, които могат да имат повече права в протокола, когато той се развива. Това не е първият път, в който Gensler иска регулции над DeFi. Наскоро той каза, че хиляди от токените оперират без да са регистрирани като ценни книжа. Според него DeFi платформите трябва да имплементират не само закони за ценни книжа, а и за банки.

 

Крипто бизнесът Fireblocks наема предходния председател на SEC Jay Clayton в Консултативния съвет

Fireblocks е компания, базирана в Ню Йорк, която опазва крипто за клиентите си. Сега бизнесът нае предходния председател на SEC като член на Консултативния съвет. „Fireblocks ще има голяма полза от това Jay да бъде в Консултативния съвет, като (той ще) даде своя опит по много аспекти на финансовия сектор“ - каза Michael Shaulov, CEO на Fireblocks.

Преди това Clayton бе председател на SEC по време на управлението на Президент Trump. Някои от неговите клиенти са и Goldman Sachs, Paul Tudor Jones и Barclays Capital.

По отношение на новата роля, Clayton сподели, че главната му цел ще е да помогне на компанията и нейните клиенти да разберат дигиталните активи и как те могат да паснат в пазарната инфраструктура, процеси и регулации.

Fireblocks получи оценка от $2 млрд след като получи финансиране Серия D за $310 млн.

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога