Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 22.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 22.09

Добро утро и честит празник на всички българи! Макар и почивен ден, ние от Altcoins.bg те държим информиран с последните крипто новини!

Доминация на Биткойн: 42.78%

Цена на Биткойн: $42 343

Обем търговия за последните 24 часа = $134 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 21 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.86T -2.27%
Пазарна Капитализация на Биткойн 797B -1.45%
Пазарна Капитализация на Етериум 342B -4.05%
Пазарна Капитализация на DeFi 108B -12.34%

 

Coinbase участва във финансиране за $8.5 млн, за да доведе DeFi до Биткойн

Portal, DeFi проект, който цели да изгради децентрализирани финанси над Биткойн, съобщи, че е получил финансиране за $8.5 млн, като един от участниците в рунда е именно Coinbase Ventures. 

Използвайки технологията Fabric, Portal иска да гради слоеве над основния слой на Биткойн, които съчетават бързина и сигурност при транзакциите. CEO-то на компанията Eric Martindale каза, че Fabric технологията дава възможност и за трети слой транзакции, които подпомагат операциите между различни блокчейни. Това дава възможността на Portal да гради DeFi сфера над най-голямата криптовалута по пазарна капитализация. 

Сред инвеститорите, участвали в последното набиране на финансиране са Coinbase Ventures, ArringtonXRP Capital, OKEx, Republic.co, Shima Ventures, LD Capital, Monday Capital, GenBlock, Taureon, Autonomy Capital, Krypital и B21 Capital.

 

Повече от $1 млрд крипто фючърси ликвидирани от пазара

Според анализаторската платформа Bybt повече от $1.2 млрд крипто фючърси са ликвидирани от пазара за последните 24 часа. В момента на писане голяма част от криптовалутите остават потопени. Биткойн е надолу с 1.36%, като е достигнал цена от $39,787, а Етериум респективно с 4.60% и цена от $2,676.

Спада в цените на пазара ликвидира левърнати позиции, което допълнително засили ефекта на спад. 83.53% от long позициите (при които инвеститорите се надяват цената да се повиши) са били ликвидирани, което се равнява на повече от половин млрд долара. От друга страна $96.88 млн в short позиции също са били премахнати от пазара. Общо 205 000 инвеститора са загубили своите позиции.

 

Gary Gensler: криптовалутите са “високо спекулативен” актив

Gary Gensler, председателят на SEC, описа криптовалутите като “клас активи, които имат висока спекулация”. По време на интервю за The Washington Post той също каза, че те “могат да спаднат драматично, могат и да се вдигнат драматично”. Той също сподели: „Мисля, че е по-добре да го включим в рамките на публичната политика и да гарантираме, че ще изпълним тези важни цели на обществената политика“.

 

Binance спира търговията на деривативи в Австралия

Binance ще прекрати търговията на фючърси, опции и ливъридж токени в Австралия от декември. Решението влиза в сила от 24ти септември, когато клиентите на борсата ще имат на разположение 90 дни, за да затворят своите позиции, свързани с деривативни продукти. Клиентите също няма да могат да отварят нови позиции. 

Binance добави, че след 23ти декември клиентите няма да имат възможността да ликвидират позициите си ръчно, а всички позиции, които са останали отворени, ще бъдат затворени автоматично. 

Крипто борсата отговаря за $36 млрд от обема на крипто търговия за денонощие, но нарастващото регулаторно внимание принуждава компанията да редуцира услугите си.


 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога