Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 23.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 23.09

Краят на седмицата наближава, пазарът свети в зелено, а и очакваме подобрение на времето … колко много прекрасни новини.

Доминация на Биткойн: 41.90%

 Цена на Биткойн: $44 165

Обем търговия за последните 24 часа = $114 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 27 Fear

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.93T 6.37%
Пазарна Капитализация на Биткойн 834B 4.53%
Пазарна Капитализация на Етериум 368B 6.78%
Пазарна Капитализация на DeFi 121B -9.08%

 

Биткойн и Етериум се връщат на старите си нива

Биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, започна своето възстановяване след спада си от началото на седмицата. Смята се, че това се дължи на съобщение на FED, в което се каза, че лихвите ще са близо до нулата и добри новини от китайската компания Evergrande. 

В момента на писане Биткойн се търгува на цена от $43 939, което е ръст от 3.06% за последните 24 часа. Етериум е нагоре с 5.72% с цена на търгуване от $3 116. Останалата част от крипто пазара също последва зелената линия, като Solana се търгува на $148 - увеличение от 13.63% за последното денонощие.

 

Компанията за добив на Биткойн Genesis Digital Assets събра финансиране за $431 млн

Американската компания Genesis Digital Assets съобщи, че е получила финансиране за $431 млн от Paradigm, компания за крипто инвестиции. Сред другите участници в рунда са New York Digital Investment Group, крипто борсата FTX, компаниите за рисков капитал (venture capital) Ribbit Capital и Electric Capital, Kingsway Capital.

Набраните средства са част от “агресивните планове за разширяване” на Genesis. Наскоро компанията събра финансиране от $125 млн, а малко след това обяви сътрудничество с хардуерния гигант Canaan за поръчка от 20 000 машини за добив на Биткойн.

 

DEX на Solana с финансиране за $18 млн 

Да, още едно финансиране в света на крипто за един ден, но с толкова много интерес към сферата, това е напълно нормално. Децентрализираната крипто борса (DEX) Orca, изградена на блокчейна на Solana, съобщи, че е получила финансиране за $18 млн, ръководено от Polychain, Placeholder и Three Arrows Capital. Сред другите участници са Jump Capital, Sino Global Capital, Collab+Currency, DeFiance Capital, Zee Prime, Coinbase Ventures, Solana Capital и някои инвестиционни ангели.

Orca бе стартирана през февруари и през август пусна свой собствен токен. В момента DEX-а е 23я по големина.

 

Robinhood стартира крипто трансфери през октомври

Robinhood съобщи, че от следващия месец клиентите на платформата ще имат възможност да трансферират своите криптовалути извън нея. COO-то на компанията Christine Brown сподели, че тези, които се запишат в листа ще получат възможност за крипто трансфер от октомври, като услугата ще е налична за всички клиенти от началото на 2022.

Бизнесът често бе критикуван за липсата на тази функционалност, но от екипа уверяваха, че искат първоначално да дадат възможност за вътрешни операции, преди да разширяват продукта. Крипто плановете на Robinhood стават все по-амбициозни, карайки мнозина да виждат пряка конкуренция с Coinbase.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога