Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 23.02

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 23.02

Добро утро в средата на седмицата!

Доминация на Биткойн: 41.73%

 Цена на Биткойн: $38 691

Обем търговия за последните 24 часа = $78 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 25 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.73T 4.62%
Пазарна Капитализация на Биткойн 722B 3.69%
Пазарна Капитализация на Етериум 319B 6.69%
Пазарна Капитализация на DeFi 118B -20.01%

Глобалните кризи и цената на Биткойн

Докато Биткойн е с няколко хиляди под $40 000, компанията за блокчейн данни Glassnode публикува репорт, предполагащ началото на мечи тренд.

Според него главната причина за текущия спад в крипто и фондовия пазар се дължи на несигурността в глобален мащаб, сред които са очакванията ФЕД да повиши лихвените проценти, конфликта в Украйна, цивилните размирици в Канада.

По-високите лихвени проценти от страна на ФЕД са в опит със справяне с големите нива на инфлация. Повишението им обаче влияе пряко на намерението на инвеститорите да вкарват пари в рискови активи, каквито са крипто и акциите.

Мечи сигнал е и числото на активните портфейли. Според Glassnode този тренд показва по-слаби интеракции с мрежата, а с това и по-слаб интерес. 

“Прилича на мечи пазар“, казва Glassnode, „Но имайте предвид, че в дългосрочен план мечката е автор на бика, който следва.“

 

Регулаторите в Канада срещу CEO-то на Coinbase и Kraken 

Раздорът в Канада продължава. Ontario Securities Commission (OSC) се е консултирала с Royal Canadian Mounted Police (RCMP) по отношение на tweet-ове на директорите на крипто борсите Coinbase и Kraken. Изказванията са свързани с нарастващата цивилна криза в Канада, при която шофьори на камиони протестират срещу новите мерки за ваксинация. В опит за спиране на протеста Канада замрази банковите акаунти на всички протестиращи. Крипто трансферите останаха като единствена възможност за трансфер на средства, на властите разпоредиха на крипто борсите също да спрат акаунтите на всеки участващ в протеста.

Това повдигна настроенията на крипто обществото, а очевидно и на някои от крипто  CEO-тата.

Brian Armstrong написа в Twitter, че е важно да се използват т.н self-custodial портфейли (студени портфейли). Той също добави, че е сериозно притеснен от факта, че свободолюбива държава като Канада е склонна да приеме такива мерки.

Jesse Powell,CEO на Kraken, дари 1 Биткойн на каузата и помоли всеки, който иска да го направи, да не изпраща средствата директно от студен портфейл. Той каза, че Kraken е принудена да отговаря на законовите изисквания и ще спре трансфера на крипто средства от заподозрени акаунти, участващи в протеста.

 

NFT пазарът на Solana Magic Eden прави airdrop и създава DAO

Magic Eden e NFT пазар, базиран на Solana и е главен маркет в системата, както OpenSea за Етериум. Сега проектът ще раздава безплатно токени на своите потребители, като в допълнение ще създаде и DAO. То ще носи името MagicDAO и ще помага с бъдещото развитие на платформата и  гласуване за структурата на главната страница.

Що се отнася до airdrop-а между 25,000 и 30,000 Magic Ticket ще бъдат раздадени, като всеки от тях ще бъде като пропуск за DAO общността. Те ще бъдат раздадени в зависимост от факта кога за първи път потребителят е имал интеракции с платформата. 

С високите такси за транзакции в Етериум голяма част от NFT проектите стъпван на Solana.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога