Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 24.02

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 24.02

Свежо утро с крипто новини от почти всички краища на света. Това се крие в нашия сутрешен брой! 

Доминация на Биткойн: 42.38%

Цена на Биткойн: $35 425

Обем търговия за последните 24 часа = $113 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 23 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.58T -8.75%
Пазарна Капитализация на Биткойн 671B -8.22%
Пазарна Капитализация на Етериум 284B -12.02%
Пазарна Капитализация на DeFi 104B -8.00%

Биткойн надолу след като Путин обявява война в Украйна 

Цената на целия крипто пазар тръгна още по-надолу след като президентът на Русия Владимир Путин обяви “специални военни операции”, за да “демилитаризира” Украйна. 

С нарастващото напрежение между двете страни и важността на Русия като енергиен доставчик (и голям дял миньори базирани там) цената на Биткойн се понижи, като в момента на писане е $35 677. Общо крипто пазарът свети в червено с 8.75% за последните 24 часа, като капитализацията му е $1.58Т. 

Заедно с крипто спад се забелязва и във фондовия пазар на глобално ниво. Индексът Dow Jones спадна с 1.38%, азиатския пазар също отрази негативната новина с Hong Seng Index търгуващ се с понижение от 2%.

Комбинацията от висока инфлация навсякъде по земното кълбо и евентуален енергиен недостиг, причинен от Русия, може да доведат до тежки последствия не само по пазарите. 

 

Регулатор в Индия публикува крипто правила

Историята на крипто в Индия вече се превръща не като приказка от 1001 нощи, а като индийски сериал.

Регулаторът Advertising Standards Council of India (ASCI) в Индия е публикувал правила, след като е установил, че някои от рекламите на сектора “не са адекватно представени”.

„За да защитим интереса на потребителите и да гарантираме, че рекламите не подвеждат или експлоатират потребителите; липса на експертни познания по тези продукти, ASCI се консултира задълбочено с различни заинтересовани страни, включително правителството и индустрията за дигитални активи, за да състави насоки за рекламиране на виртуални дигитални активи“- казват от ASCI.

Като част от новите насоки, всички продукти или крипто борси трябва да споделят следния текст:

„Крипто продуктите и NFT са нерегулирани и могат да бъдат много рискови. Възможно е да няма регулаторен иск за загуба от такива транзакции."

В допълнение рекламите вече не трябва да използват думите „валута“, „ценни книжа“, „попечител“ или „депозитори“, тъй като „потребителите свързват тези термини с регулирани продукти“, които явно не са и криптовалутите в Индия.

Преди време един от директорите на Централната банка на страната сподели, че криптовалутите са "голяма заплаха за нашата макроикономическа стабилност и финансова стабилност."

 

BNY Mellon проследява Биткойн транзакциите на клиентите си с Chainalysis

С над $46 трилиона активи под управление, Bank of New York (BNY) Mellon е най-големият притежател на ценни книжа, стоки и пари в света. 

Банката от известно време има своите крипто амбиции, но ето че сега е време да предприеме следващата крачка по пътя. Банката дава на своите клиент да държат Биткойн, като сега ще проследява и транзакциите чрез Chainalysis. 

Chainalysis е компания, която проследява дали депозитите или тегленията на средства имат “висок риск”. Например ако средствата са пратени към адрес, част от международния лист за санкции, средствата се връщат обратно. Също компанията може да замрази депозит към адрес, използван от хакери. 

„Chainalysis винаги е вярвал, че финансовите институции са от решаващо значение за цялостния растеж и успех на индустрията на криптовалутите“, каза в изявление съоснователят на бизнеса и CSO Jonathan Levin.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога