Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 24.09

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 24.09

Добро утро в последния ден от работната седмица!

Доминация на Биткойн: 42.14%

Цена на Биткойн: $44 423

Обем търговия за последните 24 часа = $97.67 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 33 Fear

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.98T 0.34%
Пазарна Капитализация на Биткойн 836B 1.25%
Пазарна Капитализация на Етериум 364B -0.41%
Пазарна Капитализация на DeFi 124B -8.85%

 

Twitter пуска опция за плащания с Биткойн

Twitter ще дава възможност за плащания чрез най-голямата криптовалута по пазарна капитализация. За целта компанията дава две възможности за Биткойн разплащания. Първата включва меню от опции, сред които са приложението на Square Cash App и Go Fund Me. Втората опция е чрез Strike, апликация за Биткойн разплащания, която използва Lightning Network, известен още като втори слой. Той дава възможност за по-бързи и по-евтини транзакции.

Първоначално новата функционалност ще бъде налична за iOS устройства, като скоро ще бъде готова и версията за Android.

 

Snoop Dogg разкри, че е NFT кит с колекция за $17 млн

Изпълнителят Snoop Dogg прави поредица от новини и в света на NFT-тата. През пролетта той листна своя колекция, а след това имаше и колаборация със създателя на известното меме Nyan Cat. 

Всичко обаче далеч не свършва дотук, защото той твърди, че е човекът зад псевдонимния Twitter акаунт, Cozomo de’ Medici, който похарчи милиони долари, за да събере едни от най-ценните Етериум NFT-та. 

Cozomo de’ Medici има 19 млн последователи в Twitter, въпреки че акаунтът е създаден през август. Той често публикуваше части от своето NFT пътуване, споделяйки за покупки на творби за крупни суми. В портфейла на Cozomo de’ Medici има творби за над $17 млн, според DappRadar. Колекцията включва 9 творби на известната колекция CryptoPunks, 10 Meebits NFT-та, както и други изображения.

Snoop Dogg не е единственият изпълнител, който упорито инвестира в NFT. Други негови колеги като Katy Perry и Jason Derulo също забелязват потенциала на сферата.

 

eToro пуска индекс на топ DeFi токените

Платформата за търгуване eToro пусна свой нов продукт, DeFi CopyPortfolio, който ще дава експозиция до кошница от DeFi проекти. Индексът включва протоколи като Ethereum (ETH), Uniswap (UNI), Chainlink (LINK), Aave (AAVE), Compound (COMP), Yearn.finance (YFI), Decentraland (MANA), Polygon (MATIC), Algorand (ALGO), Basic Attention Token (BAT) и Maker (MKR). 

С листването на новия продукт, платформата се надява, че ще привлече вниманието на своите клиенти, които в противен случай трябва да правят собствено проучване за всеки един от токените. Индексът също така намалява риска от волатилността на всяка една отделна криптовалута, поради голямото разнообразие от активи. 

Опцията обаче идва с малка вметка и тя е, че инвестициите в проекта имат минимална цена, която е $1000. 

 

Председателят на FCA предупреждава инвеститорите за високия риск на крипто активите

Nikil Rathi, глава на британския регулатор FCA, за пореден път предупреди инвеститорите за високия риск от крипто търговията. По време на конференция в Лондон той каза, че “инвеститорите в (крипто) продукти трябва да са готови да изгубят своите пари”. Той също каза, че FCA често е обвинявана, че действа бавно по отношение на въпроса, но допълни, че сега FCA прилага много по-строг подход „за справяне със сериозни нарушения“.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога