Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 28.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 28.10

Само ден преди края на работната седмица целият крипто пазар е надолу, но не за всички! Shiba Inu се изкачи в класацията по пазарна капитализация, като дори подмина своя предшественик Dogecoin

Доминация на Биткойн: 44.60%

Цена на Биткойн: $58 071

Обем търговия за последните 24 часа = $191 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 66 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.50T -3.45%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.116T -2.77%
Пазарна Капитализация на Етериум 475B -5.17%
Пазарна Капитализация на DeFi 142B 59.45%

Биткойн падна под $60 000 след десетдневно рали

Вчера Биткойн сложи край на своето рали от последните дни, като падна под $60 000 и натисна спирачката в $58 208. В момента на писане цената е $59 201, надолу с 9.02% за последните седем дни.

Голяма част от останалите криптовалути също светят в червено, общо пазарът е надолу с 3.90%. 

Причината за последния ръст в цената на водещата криптовалута бе одобрението на Биткойн фючърс ETF от SEC. Той обаче репрезентира не реалния актив, а фючърс договори, търгувани на Chicago Mercantile Exchange. В САЩ вече се търгуват три Биткойн фючърс ETFа, като един от тях ProShares достигна обем на търговия от почти $1 млрд за първия си ден. 

 

Биткойн “bear ETF”, който да шортва Биткойн фючърси?

Direxion Shares ETF Trust, компания, създаваща ETFи, е подала апликация пред SEC за инструмент, който ще залага, че цената на Биткойн ще тръгне надолу. 

Благозвучното име е “bear ETF” и инвеститорите в него ще печелят, когато цената на BTC тръгне надолу, за разлика от нормалните Биткойн фючърс ETFи. Т.е ако цената на Биткойн се покачи с 5% за един ден, инвестиралите в мечия ETF ще са на загуба от 5% и разбира се обратно. 

Това не е първият в света подобен ETF. Северната съседка на САЩ, Канада, вече има свой мечи ETF - Betapro Inverse Bitcoin ETF, който се търгува на Toronto Stock Exchange от април насам.

 

Президентът на Ел Салвадор купи Биткойн на дъното

Nayib Bukele продължава да акумулира Биткойн, възползвайки се от моментите, когато пазарът е спаднал. Вчера той добави в държавната хазна скромната сума от 420 Биткойна (число с определена символика в културата на канабиса), като с това Ел Салвадор има общо 1120 Биткойна. Те са натрупани на средна цена от $53 324.29 за койн, като сегашната цена в малко под $60 000, вече реализира печалба за страната.

Ел Салвадор прие Биткойн закон на 7 септември, с което дигиталната валута стана законно разплащателно средство наред с долара. Това се възприе негативно от част от населението. Портфейлът Chivo обаче дава $30 в Биткойн за всеки жител, който се регистрира.

 

Findora получава инвестиция от $100 млн, за да се конкурира с Zcash и Monero

Findora е блокчейн, който “прави възможност за потребителите да споделят информация, без да я показват”. Проектът получи финансиране от $100 млн, за да продължи своето развитие, като може дори да стане съперник на Zcash и Monero. Набраните средства ще се използват за създаването на нова инфраструктура, апликации, стейкинг и ликвидност. Това напомня малко на DeFi атмосфера и точно това е и едно от целите на екипа зад проекта. През декември Findora пусна свой токен FRA, който дава възможност за гласуване за бъдещето на проекта.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога