Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 28.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 28.08

Добро утро в събота. Последините летни уикенди са подходящото време за релакс, а преди това един бърз крипто ъпдейт.

Доминация на Биткойн: 43.90%

 Цена на Биткойн: $48 960

Обем търговия за последните 24 часа = $101 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 78 Extreme Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.10T 3.81%
Пазарна Капитализация на Биткойн 919B 3.02%
Пазарна Капитализация на Етериум 379B 3.33%
Пазарна Капитализация на DeFi 115B -15.95%

Square планира децентрализирана крипто барса над Биткойн

Приложението на Square Cash App е популярен начин за покупка и продажба на Биткойн. CEO-то на компаният Jack Dorsey обаче е заклет Биткойн привърженик и има далеч по-широки планове за индустрията. Преди време той обяви, че приложението ще се движи в крипто насоченост, като вчера той съобщи, че ще работи над Биткойн децентрализирана борса.

Децентрализираните борси са основани на блокчейна и при тях няма нужда от посредник, който да помага в транзакциите. Подобни борси са изградените на Етериум Uniswap и SushiSwap. 

Целта на Dorsey е да изгради децентрализирана борса, чийто код ще е отворен за всеки, който желае да го прочете. За да използват услугата на децентрализираните борси обаче, потребителите не могат да депозират фиатна валута, както е например в Coinbase. Децентрализираните борси също така нямат т.н. know-your-customers политика.

 

Ранният инвеститор в Uber Bill Gurley прави стъпки към Етериум 

Ето че още един инвеститор прави своите първи стъпки в крипто средите. Gurley е инвеститор в рисков капитал, известен със своята инвестиция от $11 млн в Uber през далечната 2011. Към момента тази му инвестиция струва около $76.5 млн. В същото време той е главен партньор на компанията за рисков капитал Benchmark. 

За разлика обаче от своята ранна инвестиция в Uber, Gurley споделя, че е “леко закъснял” за света на крипто, защото не е отделял достатъчно време на индустрията. 

Това обаче се е променило през април, когато той прекарва „доста време за слушане и четене“, през което проявява силен интерес към Етериум

“Страните, които участват, изглеждат много по-прагматични, изглежда са отворени за промяна и по същество правят няколко промени, които според мен ще намалят таксите и ще бъдат много полезни. Общността на разработчиците очевидно е в лагера на Етериум“, отбеляза Gurley.

 

Китай ще продължава с преследването на крипто индустрията, споделиха политици

В местна медия заместник-директорът на Бюрото за защита на финансовите права на потребителите на Китайската народна банка (PBoC), Yin Youping, сподели, че Централната банка ще поддържа “високо напрежение върху ситуацията” и ще продължи да преследва крипто транзакции. Той отбеляза, че обществото трябва да е наясно с рисковете и да стои далеч от крипто инвестиции.

PBoC също ще работи с местните власти за откриване на търговци, използващи офшорни крипто борси, и в резултат на това ще увеличи усилията за блокиране на търговски уебсайтове и приложения. Съобщава се, че PBoC работи с Китайската комисия за регулиране на банките и застраховането за разработване на системи за наблюдение и борба с използването на дигитални валути.

Изглежда Китай няма да се откаже от преследването на крипто индустрията. Въпреки това за нас остава надеждата, че още един от проблемите пред индустрията е решен. Китай отговаряше за 65% от хаш рейта на добива на Биткойн. Затварянето на крипто фермите след рестрикциите на правителството обаче, накараха голяма част от миньорите да преместят своите съоръжения, което направи и добива още по-децентрализиран.




Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога