Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 31.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 31.08

Добро утро! В началото на седмицата сме ти подготвили нашия кратък крипто ъпдейт.

Доминация на Биткойн: 42.99%

Цена на Биткойн: $47 171

Обем търговия за последните 24 часа = $106 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 73 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.06T -0.25%
Пазарна Капитализация на Биткойн 887B -1.66%
Пазарна Капитализация на Етериум 380B 2.26%
Пазарна Капитализация на DeFi 119B 22.71%

 

Binance да продава NFT версия на творбите на da Vinci и Van Gogh

NFT манията е не само в своя пик, а продължава да расте с невиждана скорост, по-голяма от тази през февруари. Това доказва и поредната новина от сферата, според която Binance ще си партнира с всеизвестния музей Ермитаж, за да създадат NFT версия на едни от най-известните световно признати шедьоври.

Колекцията на име “Your token is kept in the Hermitage” ще съдържа пет NFT-та, като дигиталните версии ще репрезентират творбите: “The Madonna and Child” на Leonardo da Vinci, “Judith” на Giorgione, “Lilac Bush” на Vincent Van Gogh, “Composition VI” на Wassily Kandinsky и “Corner of the Garden at Montgeron” на Claude Monet.

Всяка от творбите ще започне с пазарна цена от 10 000 BUSD. BUSD е стейбълкойнът на Binance, който е обезпечен с USD. 

Главният директор на Ермитаж Mikhail Piotrovsky ще сертифицира всяка една от творбите-копия, като ще постави свой подпис. Спечелилият търга ще получи и видео, в което ще е заснето самото подписване на Piotrovsky.

 

OpenSea регистрира обем на търговията от близо $1.5В за последната седмица

Още една NFT новина. OpenSea е една от най-използваната платформа за търгуване на NFT, базирана на Етериум. Сред част от творбите, листнати на платформата са CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club и Pudgy Penguins. 

Само за последните 30 дни през платформата са регистрирани транзакции за $2.22М. OpenSea e регистрира обем на търговията от $1.46В за последните 7 дни, което е повишение от 121% спрямо предходните 7 дни. SuperRare е регистрирала $22.49М за последните 30 дни. 

OpenSea се възползва и от съобщението, че Visa е закупила една от творбите на CryptoPunks, което допълнително засили вече нашумелия интерес към колекцията.

 

Solana прекоси $100 и се превърна в осмата криптовалута по пазарна капитализация

SOL токенът, който е родният токен на Solana блокчейна, достигна цена от $100, като в момента на писане се намира на $117 според CoinMarketCap. SOL се радва на ръст от 21.17% за последното денонощие и 50.77% растеж за последните 30 дни.

Това накара SOL да се покачи в класацията на криптовалутите по пазарна капитализация, като в момента се намира на осмо място. 

Solana е блокчейн, съперник на Етериум. Тя работи на proof-of-stake за разлика от proof-of-work, на който работи Етериум към момента. Това прави Solana по-малко енергоемка, като същевременно има способността да извърши до 50 000 транзакции за секунда, за разлика от Етериум мрежата, която в момента поддържа 15 транзакции за секунда. Големият капацитет транзакции правят Solana достоен противник на Етериум, а също и по-удобен блокчейн за изграждане на DeFi проекти поради по-голямата бързина и ниски такси.

 

Treasury иска още правила за докладване на крипто транзакции

Само преди няколко седмици Сенатът на САЩ одобри Законът за инфраструктурата, който има за цел да събере $28В от крипто данъци. Сега администрацията на Байдън иска да прокара нови правила за бюджета от $3.5Т за т.н. Reconciliation bill според репорт публикуван от Roll Call. Информацията е предоставена от анонимен член на администрацията. 

Разпоредбата ще изисква американските крипто компании, главно крипто борсите , да предоставят данни за неамериканските потребители. Тази информация може да бъде разменяна с останалите страни в оглед на избягване на укриването на данъци. 

Законопроектът за $3.5Т включва средства за промените в климата, миграцията на сушата, достъпността до жилища и чиста енергия.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога