Регистрация

Как да изпратя валута към Altcoins.bg?

Ако сте все още начинаещи в света на криптовалутите, това е един съвсем нормален въпрос, който може да ви обърка. Затова след статията, в която разяснихме как да направите поръчка за покупка или за продажба на криптовалута, решихме да разясним и точната процедура, за да не се чувствате несигурни, че може да объркате нещо.

 

-        Как да изпратя от собствен портфейл?

След като вече сте направили своята поръчка за продажба на криптовалута в Altcoins.bg, трябва да виждате следния прозорец:

В лявата част виждате следната информация:

Както виждате, за ваше улеснение сме сложили бутон, с който да копирате нашия адрес с един клик и да избегнете възможни грешки. По същия начин може да сканирате и qr-кода през вашия портфейл.

Важно! Никога не преписвайте ръчно адрес на портфейл! Използвайте функциите за сканиране на баркод или автоматично копиране на адреса. След успешното му поставяне във вашия портфейл, задължително сравнете първите и последните 5 символа дали отговарят на този, който сме Ви предоставили.

Сега е моментът, в който трябва да влезете в портфейла си и да наредите поръчаното от вас количество криптовалути към нашия портфейл.

За примера ще използвате софтуера на Exodus, който сме препоръчали на сайта, но не го приемайте като чиста монета, може да използвате всеки един портфейл или борса, които ви харесват. Важен е не толкова портфейла, колкото начина, по който защитавате валутите си.

След като сте отворили самия портфейл, трябва да виждате следния прозорец:

Както сме отбелязали на снимката, натиснете на SEND. Ще се отвори прозорецът, в който трябва да извършите самата транзакция.

Както виждате, всеки портфейл има място за въвеждане на уолет, към който искате да изпратите криптовалута, както и количество.

Изключение правят някои валути, за които ще трябва освен адрес на портфейл да въведете и още едно поле – destination tag, memo, payment ID и т.н.

След това малко отклонение нека се върнем към инструкцията.

Щом виждате полето от снимката по-горе, значи сте готови да извършите транзакцията.

Върнете се на нашия сайт и копирайте адреса на портфейла с бутона от менюто на поръчката.

Сложете го в портфейла си с CTRL + V. После копирайте сумата от поръчката и я поставете в полето за сума, която желаете да изпратите със същата клавишна комбинация.

Не забравяйте да сверите първите и последните 5 символа от адреса, който сме Ви дали в поръчката и този, който е поставен в полето на портфейла.

Ако отговарят, може да потвърдите транзакцията с SEND.

Портфейлът ще ви изкара още един прозорец, в който трябва просто да потвърдите транзакцията.

Това е!

Сега се връщате в платформата на Altcoins.bg и следите за промяна в статуса на вашата поръчка. Когато засечем потвърждение в блокчейна за вашата транзакция към нас, системата ни автоматично ще актуализира поръчката Ви и ще изпрати актуалната сума по метода, който сте избрали.

 Тук идва въпросът: „А кога ще получа плащането си в лева?“

По Ипей и Изипей в рамките на 30-ина мин, а ако е по банков път – в рамките на няколко часа в работен ден.

Повече по темата може да прочетете в статията ни с „Често задавани въпроси

Как да изпратя валута от борса?

В същността си процеса е абсолютно същия, затова ще го минем доста по-накратко.

След като сте се логнали в акаунта си в борсата, сайта за облачно копане и т.н., влизате си на опцията теглене.

Имайте предвид, че препоръчваме винаги да прехвърляте валутите си към собствен портфейл и чак след това да правите поръчка при нас и да изпратите коините. Защо ли? Някои от тези платформи бавят изплащането с няколко часа до 24 часа. Това означава, че ние може да получим валутата във всеки един момент на всяка една произволна цена в този период. Така вие не можете да контролирате цената, на която ще се обърнат вашите валути и разчитате единствено на случайността.

Затова, казваме още веднъж, че препоръчваме да изпратите валутата си към ваш собствен портфейл, и когато цената е ок, пускате поръчка при нас и спазвате указанията от горната точка.

Все пак, таксите за транзакциите в някои мрежи в момента са доста високи, затова решихме да опишем и тази опция, ако някой все пак реши да си "пробва късмета" :)

След това отклонение, нека се върнем към същността. Ще разгледаме как да изпратим коини от Бинанс към портфейл на Altcoins.bg. Ще разгледаме и валутата USDT, защото много нови крипто ентусиасти изпитват трудности точно с нейното изпращане от Бинанс към нас. 

След като сте направили поръчка за продажба на валутата при нас, ще видите този прозорец:

*Използваният адрес е за целта на примера. НЕ изпращайте крипто валута!!!

След това влизате в профила си в Бинанс, кликвате на опцията Wallet / Fiat and Spot, както е показано на снимката по-долу:

Ще се отвори прозорец, който изглежда по следния начин:

Тук кликвате на WIthdraw.

В следващото меню трябва да изберете валутата, която искате да изтеглите от борсата, в случая USDT.

След като в полето "Search coin name" сте написали и избрали валутата, ще зареди следващото меню:

Тук трябва да въведете адреса, на който ще изпратите валута, мрежата, през която да мине трансфера, както и стойност на транзакцията.

За да въведете адреса, влезте обратно в поръчката си Altcoins.bg, с бутона вдясно копирайте адреса, който сме ви посочили и го сложете в полето "Recipient's USDT Address.

Тук трябва да изберете мрежата, в която да изпратите вашата валута от всички изброени. Имайте предвид, че BEP2 и BEP20 са мрежи на Бинанс и почти никой друг не работи с тях. Altcoins.bg, както и всички големи борси, работи в мрежата на ERC-20.

*Използваният адрес е за целта на примера. НЕ изпращайте крипто валута!!!

Затова тук задължително избирате мрежа ERC-20 (Ethereum).

Забележете, че Бинанс ще ви удържи 12 USDT като такса за транзакцията. Затова сме прибавили 12 USDT към бройката, която сме поръчали за продажба в Altcoins.bg, за да може сумата по поръчката и реално получената по портфейла да отговаря.

След като сте проверили всичко по трансфера, кликвате на Submit. Може да се наложи да потвърдите трансфера с код от Google authenticator или имейл код.

Това е!

 

Други статии, които може да ви бъдат интересни:

Как да се регистрирам в Altcoins.bg?

 -    Как да верифицирам акаунта си в Altcoins.bg?

-      Как да закупя криптовалута от Altcoins.bg?

-      Как да продам криптовалута чрез Altcoins.bg?

-       Как да платя поръчката си за покупка на криптовалута в Altcoins.bg? 

    Какви видове портфейли за криптовалути има и как да си избера портфейл?