Регистрация

Как да купя биткойн в България стъпка по стъпка?

Как да купя биткойн в България стъпка по стъпка?

Биткойн предизвиква все по-голям интерес в световен мащаб и все повече българи се обръщат към него в опит да научат нещо повече. Биткойн е нещо напълно ново, невиждано във финансите досега и не е чудно, че предизвиква много въпроси в голяма част от хората, които тепърва започват. Един от основните е:

Какво представлява биткойн?

Тази тема е много обширна, затова ви съветваме да прочетете двете части на статията по-долу. След това гарантираме, че ще разберете не само какво представлява биткойн, но ще знаете и как точно работи биткойн, как се управлява блокчейна, какво са копачите, как точно се създават транзакциите, защо е толкова различен от всичко друго, което сме виждали досега и още много.

Какво представлява биткойн - Част 1

Какво представлява биткойн - Част 2

 

След като вече сте разбрали какво е биткойн и как функционира, неминуемо идва следващият, по-интересен въпрос, а именно:

 

Как да купя биткойн?

 

Ето и как се случва магията бързо и лесно стъпка по стъпка:

 

1. Създайте безплатен акаунт в Altcoins.bg

 

 

2. Идентифицирайте акаунта си

 

 

3. Купете биткойн бързо и лесно

 

 

Какви методи за плащане мога да използвам?

 

 

Как да съхранявам биткойна, който закупих от Altcoins.bg?

В света на криптовалутите има една много правилна приказка, която гласи: "not your keys, not your coins". Това буквално се превежда, че ако не държиш частния ключ на портфейла, в който се съхраняват биткойните, то те не са твои. 

Водени от тази страхотна и вярна максима, клиентите ни имат възможността да получат закупените биткойни по свои портфейли. Това е и най-сигурният начин за съхранение на вашето богатство в биткойн, независимо колко е голямо то. Винаги дръжте биткойна си на собствен портфейл!

Ако все още сте нови и се чудите кой портфейл да изберете, може да погледнете видеото по-долу, в което сме показали как да създадем портфейл за биткойн и други криптовалути в Exodus. Това е един от най-добрите софтуерни портфейли в момента.

 

 

След като вече успешно сте създали своя портфейл, следва да видим как точно да извадим адреса си за биткойн и да го поставим в поръчката, за да получим биткойните си на правилното място.

 

 

 

Как да платя поръчката си за покупка на биткойн?

 

-        Покупка на биткойн с банков превод

Ако сте избрали метод на плащане банков превод, на имейла и в детайлите на вашата поръчка ще видите нашите банкови данни.

След това трябва да влезете в онлайн банкирането си. Препоръчваме да заплащате поръчките си при нас през онлайн банкиране, защото става доста по-бързо и е много по-безпроблемо, отколкото на гише в банката.

След като сте се логнали в онлайн банкирането си, влизате на опцията да изпратите превод.

На име на получател въвеждате името на нашата фирма, а в полето банкова сметка – iban-а, който виждате в поръчката.

Въведете и сумата, за която желаете да закупите криптовалута, а в полето основание на плащанието – номера на поръчката в сайта. Стандартно се състои от 10 символа и започва с AC.

След като сте завършили платежното, трябва да го подпишете (най-често с токен или с потвърждение с смс код) и да го изпратите към вашата банка за изпълнение.

Когато завършите това, плащането към нас е направено.

На страницата с често задавани въпроси може да се ориентирате и кога ще го получим.

-        Покупка на биткойн с кеш Терминал

След като сте завършили поръчката за покупка с метод на плащане Кеш Терминал, ще видите подобен 10-цифрен код:

 

За да заплатите поръчката си, отидете на най-близката машина на Кеш Терминал. За техните локации може да се ориентирате ТУК.

Като отидете до терминала, кликнете на ДРУГИ, после КРИПТОВАЛУТИ, изберете иконката на Altcoins.bg и въведете кода, който сме ви дали в поръчката. Вкарайте банкнотите една по една и имайте предвид, че може да внесете по-голяма сума от зададената в поръчката и системата им ще я преизчисли автоматично, но НЕ може да вкарате и 1 лв. по-малко.

След като сте завършил с вкарването на сумата, завършете процедурата и вземете бележката от вашето плащане.


До няколко минути трябва да получите от нас имейл за завършена поръчка. След още няколко минути ще получите и биткойна, който сте заплатили.

 

-        Покупка на биткойн през каса на Изипей

След като сте завършил успешно поръчката за покупка на криптовалута през каса на Изипей, ще видите следния прозорец:

Това е кодът за заплащане на вашата поръчка. С него трябва да отидете на каса и да кажете, че трябва да платите на търговец по 10-цифрен код.

Казвате кода, давате сумата и всичко е готово.

Тук е важно да знаете, че трябва да отидете на директна каса на Изипей, при франчайз партньорите им не може да платите към момента за покупка на криптовалута.

Ето как да познаете коя каса е собствена на Изипей:

 

Отворете картата с офиси на Изипей и намерете тези, които са най-близо до вас. Когато кликнете на отбелязаните позиции, търсете на "Организация" да пише Изипей АД.
Ето пример:

Директни офиси на Изипей

Това са офисите, в които може да заплатите вашите поръчки при нас. В другите ще ви кажат, че им излиза грешка "Неразрешен търговец".

Покупка на биткойн през Settle

За да започнете да купувате биткойн в Altcoins.bg през Settle, трябва да изтеглите приложението им и да се идентифицирате. След това се връщате обратно на Altcoins.bg, правите стандартно поръчка за покупка на биткойнкато изберете метод на плащане SETTLE. Завършете я, сканирайте QR кода с приложението на Settle и плъзнете надясно слайдъра отдолу, за да потвърдите! Това е, вашето плащане е потвърдено мигновенно и закупените биткойни вече пътуват към вас.

 

Дотук вече се регистрирахте в Altcoins.bg, идентифицирахте акаунта си, създадохте портфейл за биткойн, закупихте и получихте първия си биткойн, но сега идва следващия въпрос:

 

Какво мога да правя с биткойна си?

 

- Покупка

След като вече сте завършили първата си поръчка за покупка на биткойн, може да направите следваща, ако имате още средства, които сте готови да инвестирате там. Процедурата е същата, а Altcoins.bg прави инвестирането в биткойн много бързо, лесно и сигурно!

- Замяна

Ако сте решили, че това е, което искате, може да замените вашия биткойн за друга валута.

- HOLD

Може естествено да използвате вашия биткойн като спекулативен инструмент и да изчакате, за да покачи цената си, с което да генерирате печалба. За целта трябва само да го държите в портфейла си без да се изискват каквито и да е други действия. 

- Продажба

Ако сте решили да се възползвате от възможността за краткосрочна спекулация с цената на биткойн, или просто сте решили, че сега е момента да излезете от тази инвестиция, може да го продадете при нас по същия елементарен начин и бързо да получите свойността му по своята сметка.

- Трансфер

Едно от основните предимства на биткойн пред всички останали активи е неговата възможност да бъде трансфериран без централни институции, без трети лица, навсякъде по света, по всяко време на денонощието, към всеки един човек, който имат биткойн портфейл.

- Получаване

Както може да изпратите своя биткойн на всеки, то може и да получите биткойн от всеки на планетата без посредници, без скрити такси, без възможност някой да компрометира плащането или да го запорира.

- Заплащане на услуги

С развитието на екосистемата, все повече магазини и онлайн търговци предлагат стоки и услуги за покупка срещу биткойн, така че може да използвате своя биткойн и заплатите нещо, от което имате нужда по този начин.

 

Защо Altcoins.bg е правилното място за покупка на биткойн?

 

- Услуга, създадена специално за България

 

- Бърз съпорт на български

 

- Методи на плащане, съобразени с българския пазар

 

- Прозрачна услуга, без скрити такси

 

- Напълно лицензирана платформа, отговаряща на всички нормативни и изисквания за сигурност

 

- Мигновена покупка с дебитна карта

 

- Банкови преводи, осигуряващи сигурност при големи суми

 

- Високи лимити на единична поръчка - до 30,000 лв.

 

- Лесна за употреба платформа, насочена към удобството на клиента.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога